1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Yamaha DSPAX750 - can't get OSD to show on component input

Discussion in 'AV Receivers & Amplifiers' started by alanfcross, Apr 18, 2005.

Tags:
  1. alanfcross

    alanfcross
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Yamaha DSPAX750: I am using component output to my plasma, and a variety of inputs. I have 'component OSD' set to ON. I can get OSD to appear for composite and S-video inputs (converted in the amp to component and viewed on the component output), but any component input does not show OSD, and I have to rely on the amp front panel display.
    Can't find anything in the UM on this. Have I missed a setting, or is this the way it's meant to be?

    TIA
     
  2. Tejstar

    Tejstar
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 4, 2002
    Messages:
    22,482
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    London
    Ratings:
    +990
    Tbh, if you have a component lead going from the ‘out’ on the amp to the ‘in’ on the plasma it should work.

    That is how I had it setup when I wanted to view the OSD on my plasma. :confused:
     
  3. dvdchild

    dvdchild
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 10, 2004
    Messages:
    4,396
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +102
    Make sure that settings have Component on and also OSD on. It won't show on screen if using Progressive scan also.

    Hope this helps
    dvdchild
     
  4. alanfcross

    alanfcross
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Ah, it would seem that Progressive is what's screwing it! Thanks. Is that in the maual, or did you disciver this for yourself?
     
  5. dvdchild

    dvdchild
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 10, 2004
    Messages:
    4,396
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +102
    found it out myself as it happens with my Denon 3805. ok interlaced but progressive it doesn't show.

    DVDCHILD
     

Share This Page

Loading...