1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

yamaha dsp-A592 amp to toshiba 2939 tv

Discussion in 'AV Receivers & Amplifiers' started by dermot, Aug 5, 2002.

Tags:
  1. dermot

    dermot
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    hello i am trying to connect a toshiba 2939db 29" tv to the yamaha dsp-a592 amp, i seem be getting no sound, not 100% sure if its connected correct or not any tips or advice.

    any help is greatly thanked for in advance, as iam totaly lost on this subject,

    regards dermot

    yamaha dsp-A592 amp to toshiba 2939 tv
     
  2. bob007

    bob007
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Are you trying to get the audio from the tv through your amp, if that is the case have a look on the rear of the tv for the audio outputs (usually labled audio out, ones coloured red and the other white)connect them up with a pair of phono leads to the rear of your amp (audio input), should have one labled tv/sat or something similar. Check your amps manual if you are unsure.
     
  3. dermot

    dermot
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    will try this tonight when i get home, thanks dermot
     
  4. dermot

    dermot
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    you left a reply to my message today, i now a have screen shoot on the back of my amp yamaha dspa592 but i dont see any audio input, is it audio signal tv/dbs.
    also is there any other sitting i have to etc..

    thanks alot dermot

    if you want i can send you the screen shoot.
     
  5. Ian J

    Ian J
    Banned

    Joined:
    Aug 6, 2001
    Messages:
    25,529
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +4,906
    If you have a pair of phono inputs marked TV (red and white) use them, if not any spare pair of inputs (except those marked phono) will do.
     
  6. dermot

    dermot
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    will i hear the tv through the hi-fi

    regards dermot
     
  7. bob007

    bob007
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    When you have connected the tv to the amp select the input on the amp with your remote, (if you have connected to the phonos labeled tv then that's what you should select with the remote, or manually on the front of the amp), the sound from the tv should then be heard through your amp.
     
  8. dermot

    dermot
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    i connected the leads from the tv marked audio out red/yellow

    to audio signal tv/dbs on amp and switched over to that on front of amp manually and no joy. any suggustions.

    regards dermot
     
  9. bob007

    bob007
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Yellow is normally associated with video inputs/outputs, so i would check that you are connecting to the right outputs on the back of your tv.
     
  10. dermot

    dermot
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    i mean white not yellow, any more ideas bob
     
  11. bob007

    bob007
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    * If you are sure they are audio outputs (check tv manual, i had a Hitachi with audio out, they did sod all aswell)) then check the phonos going into the amp, fit to the block of terminals to the left hand side, you should have two rows going down (red/white) labeled cd/tv/sat/vcr1/vcr2/ld etc. Still no joy try....

    *Scart > 2xphonos, connect to AV1/AV2 one that's an input/output, then connect to the amp.
     
  12. dermot

    dermot
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    you are the man bob thanks for your time and everybody else that helped.

    i put the audio leads into the vcr input on the amp and it works perfect, even throgh the tv and the dvd.

    sounds good, must mess about a bit now and see why it works....

    thanks everybody.

    i am new to this forum crack but iam impresssed with the help i got from it keep up the good work.

    regards dermot (happy camper)
     

Share This Page

Loading...