Yamah AV Amp/Roksan HiFi Help

Discussion in 'AV Receivers & Amplifiers' started by BillyW, May 20, 2002.

  1. BillyW

    BillyW
    Standard Member

    Joined:
    May 18, 2002
    Messages:
    19
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Stonehouse
    Ratings:
    +0
    Hi All, wondering if someone could help me setting up these two together.
    I just got myself a Yamaha DSP-AX630SE and want to use my existing Roksan Kandy amp to power my main front two speakers (Dynaudio's). I've connected the main 2 pre-outs to the video input on the kandy but all I get is a loud humming. I can connect an effect (say rear left) pre-out to an input on the kandy and that works fine, just not the fronts. Is there something I need to do with setting up the main speakers within the yamaha set up to get this to work right? On the kandy there are pre-in and remote-out connections with jumpers connecting them, do I need to do something with them?

    TIA Billy
     
  2. mjn

    mjn
    Distinguished Member

    Joined:
    May 24, 2001
    Messages:
    23,211
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Herts, England
    Ratings:
    +11,444
    I'm not familair with the Roksan amp, but i believe those jumper bars on the pre-in's are for when you use the amp for bi-amping.

    But does the manual mention anything about these?

    As for the yamaha problem.......no reason why it shouldn't work.

    When you take the pre-out for the fronts, to the Roksan, are u leaving the Speaker select switch on the Yamaha the same. As on my sony i have to leave the speaker select switch still set to A or B.
     
  3. BillyW

    BillyW
    Standard Member

    Joined:
    May 18, 2002
    Messages:
    19
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Stonehouse
    Ratings:
    +0
    That's what I had thought but couldn't find anything in the manual so wasn't 100% sure.

    I've tried selecting none, both, A & B using the switches on the front but no success.

    I'll have a further play about tonight to see if I'm doing something stupid (probably :) )
     
  4. BillyW

    BillyW
    Standard Member

    Joined:
    May 18, 2002
    Messages:
    19
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Stonehouse
    Ratings:
    +0
    Managed to get it working ok now, must have been interference from somewhere as relocating some cables and the dvd player while cabling up a new centre speaker got it working.. strange

    Thanks for the help. :)
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice