XBOX 360 HD questions and is it worth it?

Discussion in 'Xbox Forums' started by ivan1912, Mar 8, 2006.

  1. ivan1912

    ivan1912
    Standard Member

    Joined:
    Feb 24, 2006
    Messages:
    118
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Hey!

    I have a couple questions.

    1) Can I connect the Xbox 360 to my LCD with a HDMI to HDMI cabel?
    2) Anyone play it in 720p? What's it look like?
    3) What else can the X-box 360 do?
    4) How does it connect to the internet?

    thx!
     
  2. Knyght_byte

    Knyght_byte
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    11,033
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Harrow, NW London
    Ratings:
    +600
    these questions have all been answered many times before, if you read the thread that says something like 'read here before posting' you should find the answers.....or it might say 360 FAQ.....
     
  3. midtones

    midtones
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    1. Nope, you have to use Component or VGA, MS have not released a HDMI cable.

    2. Looks fantastic in 720p.

    3. Act as a media hub when used with MCE

    4. It has built-in ethernet port, or you can use the wireless adapter (which you buy seperately).

    K.
     
  4. ivan1912

    ivan1912
    Standard Member

    Joined:
    Feb 24, 2006
    Messages:
    118
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Thx for the answers! What is MCE?
     
  5. midtones

    midtones
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Windows Media Center Edition, let's you watch films/tv from your MCE equipped PC on the 360.

    K.
     
  6. dodger747

    dodger747
    Well-known Member

    Joined:
    May 5, 2005
    Messages:
    2,976
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Liverpool
    Ratings:
    +209
    Again, all should be explained in the FAQ at the top of the page...:thumbsup:
     
  7. ivan1912

    ivan1912
    Standard Member

    Joined:
    Feb 24, 2006
    Messages:
    118
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Ok thx!

    Also, my LCD TV is HD ready. But I dont think it can show HD video over scart, at least that is the case with my Samsung DV950. To get HD i have to use a HDMI cabel with my DVD.
    From what I gather the Xbox360 sends the HD 720p video through the scart?

    EDIT: I am a noob! I admit it! :) :) :) :) hehe
     
  8. colinwheeler

    colinwheeler
    Active Member

    Joined:
    Jul 12, 2005
    Messages:
    2,423
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Basel
    Ratings:
    +153
    Umm, just have a look at the FAQ!
     
  9. lar77

    lar77
    Active Member

    Joined:
    Dec 7, 2005
    Messages:
    367
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +15
    You will only get 720p or 1080i from the component or VGA cables. You will get standard def through scart.
     
  10. bishman

    bishman
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 29, 2001
    Messages:
    4,904
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    83
    Location:
    hertford
    Ratings:
    +174
    360 sends the signal over component. Scart can't handle a hi def signal.
     
  11. Knyght_byte

    Knyght_byte
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    11,033
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Harrow, NW London
    Ratings:
    +600
    if the LCD has a VGA input then you can use that for HD i think by buying a VGA cable for the 360...
     
  12. ivan1912

    ivan1912
    Standard Member

    Joined:
    Feb 24, 2006
    Messages:
    118
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    I think I will buy the Xbox 360 full package, but from what I can see the console dosnet come with a free game!? Is this right or did I not read something? Also, do I need a hard drive (this is my first console sinice SEGA Genesis), should I just get the core version and get the stuff I need? Like the HD cabel, extra controler, WLAN adapter and a few games!? Also where can I see what games are to come out for the XBOX 360?
     
  13. Progeni

    Progeni
    Active Member

    Joined:
    Oct 9, 2005
    Messages:
    485
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    46
    Location:
    Hull
    Ratings:
    +160
    The console doesn't come with a free game. (well not 100% true, the Premium has a Live Arcade game preinstalled on the HD)

    The 'Core' version comes with a wired controller and no HD, it's the premium that comes with a wireless controller, HD, component cables and a natty silver CD tray.

    For games goto somewhere like IGN or Gamespot


    Most of this is coverd in the FAQ though.
     
  14. real KHz

    real KHz
    Active Member

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Messages:
    50
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ratings:
    +5
    I spoke to a friend on xbox live yesterday who has a samsung hdtv. He said that he recieved a better picure via the component cables than with the 15 pin din (vga) cable. I use the component cables on my panasonic and i have no complaints at all.
    there's no notable difference between 750 (?) or 1080 resolution.
     

Share This Page

Loading...