Wii and PAL GC Pro Scan question.

Discussion in 'Nintendo Wii-U & 3DS' started by locky79, Dec 23, 2006.

  1. locky79

    locky79
    Active Member

    Joined:
    Aug 27, 2004
    Messages:
    530
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    Hi aLL

    Just wanted to know if the pal games will run in progressive scan on the Wii and also i would like some of your experiences if you have tried this.

    I'm currently not living at home so i cant try this out as i wanted to see how RE4 would look and also the legendary F-Zero GX also Metriod and the rest :)

    any one tried running their PAL games in progressive scan?

    ok might be a daft question but its worth asking anyway :rotfl:
     
  2. kez

    kez
    Well-known Member

    Joined:
    Jan 18, 2002
    Messages:
    8,359
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Leeds, West Yorkshire
    Ratings:
    +1,352
    pal GC games didnt have a progressive option.

    you need the NTSC versions and a freeloader, which doesn't (currently) work on PAL consoles
     
  3. KlaatuNinja

    KlaatuNinja
    Active Member

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    395
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +10
    Gamecube games look great through component

    Just a bit of unerscan on some games
     
  4. evade

    evade
    Active Member

    Joined:
    Oct 12, 2006
    Messages:
    1,077
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +59
    Yep I don't think any Pal games run in progressive, but I'll tell you Resident Evil 4 looked bloomin good in 576i on my LCD, pleasantly surprised :thumbsup:
     
  5. kreeeee

    kreeeee
    Active Member

    Joined:
    Aug 1, 2005
    Messages:
    411
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +13
    Same with some Wii games (Rayman namely).
     
  6. Pantera6

    Pantera6
    Active Member

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Messages:
    353
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +7
    im pretty sure i heard that if you hold down B while the gamecube loads, you will get an option to ouput in progressive scan
     
  7. kez

    kez
    Well-known Member

    Joined:
    Jan 18, 2002
    Messages:
    8,359
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Leeds, West Yorkshire
    Ratings:
    +1,352
    yeah. only on games with the progressive option.

    namely NTSC versions, as i said above.

    if you hold B while booting a PAL game, you get a 60hz option, if you're lucky
     

Share This Page

Loading...