Dismiss Notice
Attention AVForums app / Tapatalk users
Sadly GDPR means that, from 25th, we can no longer offer access to AVForums via the branded app or Tapatalk.
Click here for more information.

whats up with my optoma rd50

Discussion in 'General TV Discussions Forum' started by kennyb, Oct 12, 2005.

  1. kennyb

    kennyb
    Standard Member

    Joined:
    Apr 29, 2003
    Messages:
    58
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    scotland
    Ratings:
    +0
    hello all
    My rd50 has started showing these lines on screen when i put tv on
    they last for around 10 - 15 minutes every startup then all goes back to normal
    all connections seem ok
    this happens on every channel
    it did this once about 4 months ago now its every time i turn it on
    any ideas whats causing this?
    maybe happened on another dlp?

    do u know if i can email optoma the pics to be diagnosed
    its still under warranty ,any thoughts before i phione about this?
     

    Attached Files:

  2. JayList

    JayList
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Techincally I would say it was fudge*D, and to call Optoma to ask for a technician to visit,, but that's just my technospeak. Perhaps someone else has a more incisive comment?
     
  3. LV426

    LV426
    Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 14, 2000
    Messages:
    13,425
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Somewhere in South Yorkshire
    Ratings:
    +5,824
    Is it true of all sources, or just one?
     
  4. locky79

    locky79
    Active Member

    Joined:
    Aug 27, 2004
    Messages:
    530
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    good luck on getting it fixed :(
     
  5. Chumpy

    Chumpy
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    At a guess it might be a dry solder joint somewhere which means that when the set warms up the problem disappears.
     
  6. kennyb

    kennyb
    Standard Member

    Joined:
    Apr 29, 2003
    Messages:
    58
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    scotland
    Ratings:
    +0
    lv426
    yes its on all sources
    its 10 month old so i should get repaired ,replaced
     
  7. LV426

    LV426
    Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 14, 2000
    Messages:
    13,425
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Somewhere in South Yorkshire
    Ratings:
    +5,824
    At 10 months, I suspect you'll be "stuck" with a repair under warranty. Consumer law does give you certain additional rights, which extend beyond warranty terms, but at this age, the onus would be on you to prove the TV was faulty on delivery (which I suspect you'd find hard to do). Call your supplier - not the manufacturer - and request service under warranty.
     
  8. rsinagoga

    rsinagoga
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    My RD50 is doing the same. The green light blinks then the red ones come on. No picture. Thinking it is the bulb but my set is also new. Please let me know what you find out. Many thanks
     
  9. Whitley Bob

    Whitley Bob
    Active Member

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Messages:
    228
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Whitley Bay
    Ratings:
    +7
    If the fan stops when the red light comes on, it sounds like it's just turning itself off. Does it look the same as the shut-down cycle?
     
  10. kennyb

    kennyb
    Standard Member

    Joined:
    Apr 29, 2003
    Messages:
    58
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    scotland
    Ratings:
    +0
    are you getting the lines on screen as i did?
    when repair man fixed mine ,on startup the set did the flashing red green light thing then wouldnt come on,it was only a loose cable connection,as he had the set stripped to pieces
    if your getting the lines phone optoma right away cause its then knackered completley.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice