Dismiss Notice
Attention AVForums app / Tapatalk users
Sadly GDPR means that, from 25th, we can no longer offer access to AVForums via the branded app or Tapatalk.
Click here for more information.

Weird Xbox interlaced problem

Discussion in 'Projectors, Screens & Video Processors' started by Bob Todd, Feb 23, 2004.

  1. Bob Todd

    Bob Todd
    Banned

    Joined:
    Aug 20, 2000
    Messages:
    3,109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    UK
    Ratings:
    +369
    I have my Xbox modded, and is using this cable.

    NTSC 480p and 720p are lustfull, however Interlaced video displays a weird banding effect, running the xbox via a standed composite source while crappier in quality does not display this banding effect.

    You can clearly see the banding

    [​IMG]

    [​IMG]

    This is a picture from the PAL version of espn running on my xbox in PAL mode, I know what your saying why dont u just run your xbox in NTSC 480p mode, well I would but I have heard M$ will soon be able to detect PAL xboxes running in NTSC mode while playing xbox live and I dont wish to be Banned.


    [​IMG]

    all I want is a decent PAL Picture via component:(
     
  2. Bob Todd

    Bob Todd
    Banned

    Joined:
    Aug 20, 2000
    Messages:
    3,109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    UK
    Ratings:
    +369
    come on chaps one of u must have an idea why its doing this
     
  3. RAMiAM

    RAMiAM
    Member

    Joined:
    May 24, 2002
    Messages:
    481
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    UK, Kent (nr Ashford)
    Ratings:
    +9
    IronDuke,
    I to have a modded xBox.
    Originally a PAL machine but changed via dashboard to NTSC.
    It's been a while since I messed with it but if you run PAL M$ dashboard it doesn't support HD does it?

    Why not just run everything via the NTSC dashboard?
    As I said it's been a while since I caught up with developments and not having BroadBand haven't investigated recently but I was always led to believe that if you have a modded xBox you should definately not use 'Live' games.

    Oh, also I use the official M$ High Definition hardware box which works a treat - it could be as simple as changing to this:
    http://www.xbox.com/en-US/hardware/highdefinitionavpack.htm

    Regards,
    RAMiAM
     
  4. Bob Todd

    Bob Todd
    Banned

    Joined:
    Aug 20, 2000
    Messages:
    3,109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    UK
    Ratings:
    +369
    please read All the text in my post again.

    secondly the NTSC dash is not progressive Scan and still shows banding.
     
  5. RAMiAM

    RAMiAM
    Member

    Joined:
    May 24, 2002
    Messages:
    481
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    UK, Kent (nr Ashford)
    Ratings:
    +9
    Forget it.
    I was only trying to help.

    I did read your friggin post.

    Good luck finding another fool to help!
     
  6. Bob Todd

    Bob Todd
    Banned

    Joined:
    Aug 20, 2000
    Messages:
    3,109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    UK
    Ratings:
    +369
    then why make a dumb statement when I already posted this

    "This is a picture from the PAL version of espn running on my xbox in PAL mode, I know what your saying why dont u just run your xbox in NTSC 480p mode, well I would but I have heard M$ will soon be able to detect PAL xboxes running in NTSC mode while playing xbox live and I dont wish to be Banned."

    :thumbsdow :suicide: :hiya:
     
  7. RAMiAM

    RAMiAM
    Member

    Joined:
    May 24, 2002
    Messages:
    481
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    UK, Kent (nr Ashford)
    Ratings:
    +9
    Which is why I said I thought you couldn't/shouldn't play on-line with a Modded xBox in the first place - hence if you can't play on line, you can't get caught by M$ - ergo just play in NTSC mode which you say is fine.

    :confused: :nono: :lesson:
     
  8. Bob Todd

    Bob Todd
    Banned

    Joined:
    Aug 20, 2000
    Messages:
    3,109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    UK
    Ratings:
    +369
    If I turn the modchip off I can and have and will:mad:
     
  9. Jason S

    Jason S
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    try a decent cable.

    £7.00 is a very cheap, and although 480p and 720p looks ok on this cable, Id be fairly sure that if the cable don't fix it. your box is at fault.

    M$ already can see if you're PAL running NTSC :(, but they don't bother as they're only wanting to stop people using modchips to cheat on live and ruin the reputation of the service, so as long as your chips off, you're fine.

    You haven't said what display you're using, and this may make a difference.

    You could buy a US xbox (weak dollar and all that)
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice