Watch one Channel, view another

Discussion in 'Satellite TV, Sky TV & FreeSat' started by THOWD FELLA, Oct 16, 2003.

  1. THOWD FELLA

    THOWD FELLA
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I'm new to freeview and I can't find out how I can watch one channel whilst recording another. I was told in dixons yesterday that sets over £100 are capable of this. Can anyone confirm this and if so which model should I buy.
     
  2. MartinImber

    MartinImber
    Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2001
    Messages:
    3,851
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    71
    Location:
    Worcester
    Ratings:
    +21
    Pace Twin

    or

    Seperate box for a vcr and an IDTV
     
  3. THOWD FELLA

    THOWD FELLA
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Thanks for that reply. I assume that means if I want to receive in digital.
    If I want to record in Digital but am happy to watch in analogue whilst this is happening, can I do this with a box that has an rf loopthrough?
     
  4. cerebros

    cerebros
    Active Member

    Joined:
    Dec 27, 2002
    Messages:
    1,190
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Leicester
    Ratings:
    +11
    You'd just watch the usual channels from your TV while your VCR records from your digibox.

    All digiboxes will have an analogue loopthrough, but not all of them offer the abililty to modulate the digital channel into RF so that you can tune one of your sets spare channels to that - but that's only an issue if your TV doesn't have SCART sockets.
     
  5. MartinImber

    MartinImber
    Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2001
    Messages:
    3,851
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    71
    Location:
    Worcester
    Ratings:
    +21
    If you want to record DTTV quite a bit a Pace Twin is your best bet
     
  6. cerebros

    cerebros
    Active Member

    Joined:
    Dec 27, 2002
    Messages:
    1,190
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Leicester
    Ratings:
    +11
    I thought the Twin had soft picture issues, or have they been solved now?
     
  7. MartinImber

    MartinImber
    Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2001
    Messages:
    3,851
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    71
    Location:
    Worcester
    Ratings:
    +21
    Fixed at first update
     

Share This Page

Loading...