Dismiss Notice
Attention AVForums app / Tapatalk users
Sadly GDPR means that, from 25th, we can no longer offer access to AVForums via the branded app or Tapatalk.
Click here for more information.

VGA to SCART wow!!

Discussion in 'Desktop & Laptop Computers Forum' started by Spacecat, Aug 23, 2005.

  1. Spacecat

    Spacecat

    Joined:
    Apr 1, 2001
    Messages:
    3,350
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    London
    Ratings:
    +984
    Just installed the Keene VGA tor Scart cable bought from someone here for £25 .

    All i can say is WOW!!, the picture quality is superb and unlike using the VGA connection the aspect ratio is also perfect.

    indistinguishable form the direct feed

    Im yet to see a LCD or Plasma that matches CRT in my eyes at least for anything like reasonable money so this is a godsend.

    If you have widescreen CRT TV with a RGB Scart and use MCE with RGB GET ONE!!!
     
  2. meansizzler

    meansizzler
    Banned

    Joined:
    May 11, 2005
    Messages:
    7,892
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    104
    Location:
    London
    Ratings:
    +343
    Did you use power strip to set the reolution, and if so what res did you select, also what would you recomend for a 4X3 TV...
     
  3. SteveL

    SteveL
    Active Member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    81
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Bristol, UK
    Ratings:
    +7
    Got to agree with the OP here, I just recently made one of these cables and the picture quality really is amazing :thumbsup:

    My cable is 15metres long and I was worried about signal loss/crosstalk, but haven't got any of either. This is a WORLD away from the quality of S-Video.

    meansizzler..I use PowerStrip to set a custom resolution of 960x540@50Hz, for a PAL Widescreen TV, the following thread has all the info you need, including some timings for 4:3 TVs.
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=136811&page=1&pp=15

    This cable will ONLY work on Radeon cards
     
  4. Spacecat

    Spacecat

    Joined:
    Apr 1, 2001
    Messages:
    3,350
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    London
    Ratings:
    +984
    im using 16:9 mode 1024x576 resolution

    PowerStrip timing parameters:
    1024x576=1024,32,96,112,576,5,5,39,19750,312

    this is on a Loewe Aconda 32 widescreen Tv
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice