Turtle Beach X3 Headphone setup Question?

Discussion in 'Xbox Forums' started by eddywatson, Feb 9, 2009.

  1. eddywatson

    eddywatson
    Standard Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    84
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    Hey guys Ive just bought some Turtle beach x3's from America. And i have a question....

    Can these ONLY be used with VGA cable? as the red and white cables for output is needed and HDMI does not have them. Or is there another cable that i can use so that i can use these headphones while using HDMI?

    I hope somebody can help, thanks!

    EDIT://

    Or will the official xbox360 HDMI cable work?

    [​IMG]
     
    Last edited: Feb 9, 2009
  2. markwww673

    markwww673
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 31, 2003
    Messages:
    2,978
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Midlands
    Ratings:
    +321
    The official HDMI has all the connections the x3's need.
     
  3. cas398

    cas398
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 25, 2007
    Messages:
    2,530
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Glasgow
    Ratings:
    +184
  4. markwww673

    markwww673
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 31, 2003
    Messages:
    2,978
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Midlands
    Ratings:
    +321
    X3's don't use optical only the x4's. The x3's use a L/R splitter cable that attaches to the l/r on the hdmi out. The optical out is also on the back of the hdmi so it you get the X4's your sorted. The X3's are a wireless version of the X1's which I am just in the process of selling.

    Mark..
     
  5. eddywatson

    eddywatson
    Standard Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    84
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    thanks guys, so for this to work VIA HDMI....

    I will hve a HDMI cable plugged into the back of my 360 AND that gray box that comes with the officla 360 hdmi cable? so the hdmi will do the video and that gray box with do the audio (red and white)

    So in the end BOTH outputs from the 360 will be used(HDMI + Other connection(gray box)?
     
  6. cas398

    cas398
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 25, 2007
    Messages:
    2,530
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Glasgow
    Ratings:
    +184
    :oops: Sorry, I mixed up the models.
     
  7. markwww673

    markwww673
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 31, 2003
    Messages:
    2,978
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Midlands
    Ratings:
    +321
    The x1 or x3 will use the hdmi out box for video and the l/r outputs for the audio.

    Mark..
     

Share This Page

Loading...