1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

TU-PTA600B Tuner Box for Panasonic Plasma's

Discussion in 'Plasma TVs' started by Uzey, Feb 14, 2004.

  1. Uzey

    Uzey
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Does anybody know if the TU-PTA600B tuner box for 6th generation Panasonic plasma displays has a 'component' input as I understand that once plugged in, all other upgrade slots are disabled.
    Also, does anyone have this unit and is it worth the 400 GBP asking price?
     
  2. bobbypunk

    bobbypunk
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    it has three scarts and a component but i think one of the scart is disabled when you use component.
    It is not worth £400 as you can buy the scart card and a scart switch box and then use freeview/cable/sat
    anyway most dealers i've seen are knocking them out at £250 with the plasma card for them.
    Don'ty get me wrong they are good but at the end of the day if your not using terrestrial it's an expensive switching box!!
     
  3. Uzey

    Uzey
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Thanks for the info Bobbypunk (?).
    Can you remember where you saw some being sold for 250 GBP?
     
  4. bobbypunk

    bobbypunk
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    hmmm well yeah but i couldn't say there are any left for definate
     
  5. SNICK

    SNICK
    Active Member

    Joined:
    Feb 4, 2001
    Messages:
    793
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    UK
    Ratings:
    +30
    I'm selling mine, only had it 3 weeks, but have got the ungrade bug and bought a scart board. if you're interested let me know
     
  6. Uzey

    Uzey
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Why are you selling it if it has SCART built into it?
    How much are you looking for?

    Uzeless.
     
  7. StooMonster

    StooMonster
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 20, 2002
    Messages:
    4,970
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +314
    If you have a Panny6 why don't you get a Scart socket terminal board? Someone like http://www.av-sales.co.uk should be able to sort you out.

    StooMonster
     
  8. Uzey

    Uzey
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Thing is, I'm looking for SCART and Component connections and I also thought that the analogue tuner would be nice too.
    From what I can see, this tuner is a hub for the plasma.
     
  9. bobbypunk

    bobbypunk
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    thats about right
     
  10. SNICK

    SNICK
    Active Member

    Joined:
    Feb 4, 2001
    Messages:
    793
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    UK
    Ratings:
    +30
    It has both component inputs and 3 RGB's - at the mo, altho I've got the scart board installed - using the tuner as the audio amp only until I get my set up sorted - pic ain't that bad however - guess you could call it law of diminishing returns! - my main quibble with it however is you can't tweak the pic much- whereas when the scart board is in - you can tweak till your hearts content....
     
  11. Uzey

    Uzey
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    :p I'll just stick with the SCART module / Component module then. Freeview box and SKY Digibox for TV viewing via the Panasonic E50 DVD recorder for recording and finally the Sony 730 to Component for DVD viewing!
    That'll do! :smashin:
     
  12. V5-APS

    V5-APS
    Active Member

    Joined:
    May 7, 2001
    Messages:
    637
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    London
    Ratings:
    +10
    Why not use the VGA port on the PW6 as that can accept the component signal from your DVD player....cable costs around £26 from Lektropak.
    In fact, i've just ordered the SCART board (for £99) and will use the VGA for progressive output YUV from my modded XBOX, until i upgrade my DVD!!

    Edit...cable is £26.
     
  13. Uzey

    Uzey
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Component to VGA port? Are you sure?
    I'm getting really confused now. I thought the VGA only accepted RGB signals. You're saying that you are getting a 'component to 9 pin D-type' lead and your DVD player will output directly to the VGA port with it, no converting required?
     
  14. CARLOS

    CARLOS
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 11, 2001
    Messages:
    5,907
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    WEST MIDLANDS
    Ratings:
    +1,200
    I think the Panny is one of the few Plasma`s that will accept a Component signal through the VGA input.

    If you switch your Plasma to the VGA input then go into setup you can switch between RGB and Component !
     

Share This Page

Loading...