1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

TT2.1 ready for download

Discussion in 'Desktop & Laptop Computers Forum' started by RobsterD, Feb 21, 2005.

  1. RobsterD

    RobsterD
    Active Member

    Joined:
    Dec 11, 2000
    Messages:
    870
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Southampton
    Ratings:
    +12
    :thumbsup:
    post your findings positive/negative
    I'll be trying VMR9 with a 6600GT,hope jerky playback's gone !!
    Rob
     
  2. Steve Bate

    Steve Bate
    Active Member

    Joined:
    Nov 10, 2002
    Messages:
    677
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Tarporley
    Ratings:
    +11
    Whohoo :clap: :clap: :clap:
     
  3. Mr.D

    Mr.D
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 14, 2000
    Messages:
    11,037
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +1,111
    Not tried it yet but it seems to be a good idea to disable nvpp.
     
  4. Supersonic

    Supersonic
    Active Member

    Joined:
    Jan 5, 2005
    Messages:
    810
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Surrey
    Ratings:
    +50
    That's good news - haven't tried it yet either. Forgive my noob question, but I take it NVPP is nvidia post-processing, disable-able via the Video tab in TT? Cheers.

    [Just noticed I became a member!! So not 'new' any more - sums me up alright!]
     
  5. RobsterD

    RobsterD
    Active Member

    Joined:
    Dec 11, 2000
    Messages:
    870
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Southampton
    Ratings:
    +12
    Messed about all last night watching loads of stuff and the PQ results are the best I have achieved with TT.
    My settings are for a 6600GT
    AA off
    AF x16
    System Performance High
    Vertical Sync On
    Running TT2.1 with VMR9 renderless mode and the stuttering and tearing has all gone and the PQ is the best its been.
    Have also dropped ffdshow into the mix but just use resize Lanczos 2 with a bit of luma and chroma sharpen.
    Well the patch has worked for me,but others it seems have been less successful especially with nVpp.
    Rob
     
  6. KraGorn

    KraGorn
    Active Member

    Joined:
    Aug 30, 2003
    Messages:
    4,740
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Warrington
    Ratings:
    +27
    That's correct. If you don't have an nVidia graphics card then the general experience seems to be you don't want it, ever, but if you do have an nVidia then it can be helpful in some situations but it's been the cause of problems throughout its' life and seems to continue to be so for some.
     
  7. Comer

    Comer
    Active Member

    Joined:
    Sep 21, 2001
    Messages:
    1,365
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Ireland
    Ratings:
    +82
    It was an absolute disaster for mewith an ATI card

    TT crashed every time with reclock enabled
    I could not get the right-click menu unless I had TT in windowed mode
    Every time I swapped from windowed mode to full screen or back it prompted me to start the movie again

    I will try it again but two questions I have are:
    1. Why does every thing have a horrible red tint when using VMR9?
    2. Does adjusting gamma in overlay change the gamma in VMR?

    Probably stupid questions :confused:
     
  8. Mr.D

    Mr.D
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 14, 2000
    Messages:
    11,037
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +1,111
    Yes I get no menu on right click when in fullscreen , I think that renderless does not support context menus , most of the settings are available in the toolbar though. I also get the restart option when i flip in and out of fullscreen but I suspect its the only way to get TT to restart from the point you left the movie otherwise it would dump you staright back to the dvd menu.

    I don't get a red tint but satuation needs to be about -48 with VMR (also make sure you don't have any weird gamma shifts going on in the colour settings of your graphics card ( I do in mine but its right for the display)

    Adjusting gamma in overlay will have no effect on VMR9 , you can adjust gamma in the colour options in your graphics card settings. Remember to save your settings as a profile ( and or make it default in my case). I deally you want to leave gamma alone unless you know your display is not somewhere around 2.5 (mine is 2.2 so I drop system gamma a little to compensate)
     
  9. KraGorn

    KraGorn
    Active Member

    Joined:
    Aug 30, 2003
    Messages:
    4,740
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Warrington
    Ratings:
    +27
    The release info thread on TT's forum says the context menu doesn't work in Renderless mode, it mentions you can switch to windowed mode if you need to get the menu. I've seen mention of the 'restart' message too on there.
     
  10. Comer

    Comer
    Active Member

    Joined:
    Sep 21, 2001
    Messages:
    1,365
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Ireland
    Ratings:
    +82
    Thanks for the replies. Armed with this new info. I'm now going to give it another go... :suicide: :)
     
  11. Embarker

    Embarker
    Active Member

    Joined:
    Apr 19, 2004
    Messages:
    1,606
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Garden of England
    Ratings:
    +59
    For those of us that have the RME cards, the digital volume is a god send!!!!!

    I have grabbed the ip parameters and now have xlobby controling the volume - thanks to Mark Ward and his girder knowledge for finding the codes.

    The lip sink adjustment is also cool.

    If calsberg made a software DVD player!!!!!

    Rgds

    Dangerous Dave
     
  12. Comer

    Comer
    Active Member

    Joined:
    Sep 21, 2001
    Messages:
    1,365
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Ireland
    Ratings:
    +82
    I just can,t get colours right. Avia tells me to set Hue to -7 and Saturation to 10. I also tried these setting using the THX optimiser on Star Wars and they look fine. But with a movie showing it looks awful, looks like a red filter across the lense with a bit of red bleed too

    I have an ATI 9200 card. I also really miss the right-click menu
     
  13. drummerjohn

    drummerjohn
    Active Member

    Joined:
    Sep 2, 2001
    Messages:
    2,465
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Southampton
    Ratings:
    +184
    How do you get a demo of this?
     
  14. RobsterD

    RobsterD
    Active Member

    Joined:
    Dec 11, 2000
    Messages:
    870
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Southampton
    Ratings:
    +12
    You have to purchase the software and they give you 7 days approval,if you dont like they refund.
    IMO not long enough to get it right its taken me almost a month :eek: to get to where I am re PQ.
    Rob
     

Share This Page

Loading...