1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

trouble connecting xbox to panny pw6

Discussion in 'Plasma TVs' started by b311end, Apr 3, 2005.

  1. b311end

    b311end
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    wondering if any one can help??

    ive recently got a 42" panasonic pw6 didnt want to pay for the input boards so got a syncblaster scart to vga cable.
    the syncblaster lead connets the tv to a scart switching box.
    ive got a freeview box wired into this and it works perfectly. with my xbox however i just get a black screen, the no signal sign goes but no picture is displayed.
    ive had a quick read through the forums and figured that changing the box to ntsc may work.
    ive done this through enighmah video converter in the evo x 'launch apps from hd' section but cant manage to change the other settings to get it to work.
    In the avalaunch dashboard i found the options but it wont let me change them due to the hd being locked.
    any help would be apreciated :lease:
     
  2. pjclark1

    pjclark1
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    4,411
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Thailand
    Ratings:
    +271
    are you using a RGB scart lead from the xbox
    do you have RGB out enabled in the MS dash menu of the xbox

    composite out, will not work in a syncblaster lead
     
  3. b311end

    b311end
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    i realise that you need an rgb out at the scart but i couldnot find such an option in the ms dash or the evo x one! what options should i go into to change it??
     
  4. b311end

    b311end
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    also is the standard lead that comes with the pal xbox an rgb scart, because it goes from the xbox to 3 phono's which then go into a scart block??? :eek:
     
  5. Mep

    Mep
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    9,497
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +460
    no its not rgb, you need the hi def one then it will work with your scart box...i think you can get one with the 2 rca cables for sound if you don't have an amp with optical input for 5.1 dd sound
     
  6. sandstheman

    sandstheman
    Active Member

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    526
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +46
    There are 3 cables that can be used...

    There is the standard 3 RCA cable that comes with x-Box, and a scart block, which is not RGB, then there is the advanced scart, which is fully RGB and has optical out, i'm guessin this is the cable that u'll need to get to plug into ur scart switcher, lastly you could always import the Hi-Def cable which is Component out, with left and right audio out and optical audio out.
     
  7. b311end

    b311end
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    thanks alot guys ive ordered the advanced scart cable so ill let u know how it works out!
     
  8. JohnCCFC

    JohnCCFC
    Active Member

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Messages:
    417
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +10
    You should have asked me nicely, I've had given you one.

    Incidentally, you'd LOVE the soft-mod trick, far better pic than advanced scart cable gives. I did it two days ago, most impressive.

    For the record, Advanced HiDef cable to 3 x rca female-female adapters, component to VGA cable (cos you have a panny 6 not 7).
     
  9. Mep

    Mep
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    9,497
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +460
    what trick is that then matie?
     
  10. JohnCCFC

    JohnCCFC
    Active Member

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Messages:
    417
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +10
    - Only works on Component AV HiDef cable output (MS is best)
    - Get a VERY ORIGINAL copy of Splinter Cell (code on disk US01210EL1)
    - Download a particular game save that comes bundled with a dashboard program
    - Get a maxdrive and copy both saves to to xbox hd
    - Start Splinter Cell (ensuring no pre-existing Splinter Cell save on hd)
    - Load profile from save
    - Dashboard program fires up that allows you run an app
    - Use app to change 'region' from PAL to NTSC
    - Restart xbox with no disk in
    - Use xbox dashbord to allow 480p, 720p, and/or 1080i (if you tv can handle them)
    - All PAL games will work and will use their highest res.
    - Worse case senario = 480p
    - Doesn't affect xvbox live
    - How cool is PES4 with progressive scan !!


    There are many other (and more complex) ways to get same result. If you ever have a spare 20 hours you could read all this :eek: which is what I had to do to summarise that above.

    Well worth doing.
     
  11. Mep

    Mep
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    9,497
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +460
    thanks for that matie...and for saving me 20 hours! :)
     
  12. is1111

    is1111
    Active Member

    Joined:
    Mar 17, 2005
    Messages:
    1,259
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +91
    mep if you need the splinter cell files i can sort you out as they are sometimes quite hard to find on the net as technically speaking you shouldn't have them so not many websites have them and certainly don't advertise the fact they do.
    also don't know if you have a lcoal blockbuster video shop as i got the old splintercell from there used about a week ago for a fiver. don't buy the xbox classics splintercell(silver frame round the box) as it doesn't work. they took the loophole out the newer versions of the game.
    any probs pm me.
    cheers
     
  13. JohnCCFC

    JohnCCFC
    Active Member

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Messages:
    417
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +10
    I went to my local game store, they had load for a tenner 2nd hand, just be careful with serial number. Printed on rear of my box was 'made in u.s.a.' made it easier to find.
     
  14. Mep

    Mep
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    9,497
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +460
    many thanks mate, i'll have a look at what we've got and get back to you....thanks again :smashin:
     
  15. Mep

    Mep
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    9,497
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +460
    have got old version of splinter cell...but can't see any code on it?
     
  16. is1111

    is1111
    Active Member

    Joined:
    Mar 17, 2005
    Messages:
    1,259
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +91
    mep the code is on the back of the disc in very small faint(kind of holographic)print near the centre. there is the disc hole, then a xbox logo border then the code is on the next bit. mines is US01210EL0.
    cheers
     
  17. Mep

    Mep
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    9,497
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +460
    have got the same code on mine as John....so what's a max drive?.....:)
     
  18. JohnCCFC

    JohnCCFC
    Active Member

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Messages:
    417
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +10
    mep,

    a max drive is a £15-20 usb memory stick that is specially formatted to work with xbox. You buy it from play, whitedog, and others.

    it comes with some pc software that help you store saves to pc hd and also drag and drop files back and forth. comes with usb->xbox cable. will also work as xbox memory device.

    it's a crap piece of plastic with laughable build quality and I'm on my second, but SO handy.
     
  19. is1111

    is1111
    Active Member

    Joined:
    Mar 17, 2005
    Messages:
    1,259
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +91
    i used an action replay. got it off ebay or amazon marketplace pretty cheap can't quite remember which one!.
    only bought it to get the softmod working on my unmodded xbox i use for xbox live. you need to be able to transfer the save game exploit on to your xbox and the action replay or max drive is needed. this gets the save transferred from the pc onto the memory card and then you transfer from the memory card to the xbox.,
    you can also use it to download loads of save games and cheats off the internet. never bothered myself but option always there.
     
  20. JohnCCFC

    JohnCCFC
    Active Member

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Messages:
    417
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +10
    action reply -> memory card -> xbox

    or

    maxdrive -> xbox (no mem card needed - handy as I don't have one)

    If you play PES4, you can get some cool option files with updates and kits.
     
  21. Mep

    Mep
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    9,497
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +460
    all makes sense!.. now i just need the saves....can they be emailed?
     
  22. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,293
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,215
    i think i am going to pop into game and see if i can find a cheap copy of Splintercell to do the soft mod.........PS anyone know where to get cheap Xbox memory units from?
     
  23. JohnCCFC

    JohnCCFC
    Active Member

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Messages:
    417
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +10
    mep, pm me your mail add

    HD, you can get maxdrive here for £15 which saves getting a memory card (if that's what you meant)
     
  24. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,293
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,215
  25. JohnCCFC

    JohnCCFC
    Active Member

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Messages:
    417
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +10
    action reply is a bit popular so you shouldn't struggle for saves. maxdrive is 16Mb incidentally. they're both made by the same people I think
     
  26. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,293
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,215
    erm Jhn you lost me and what does the CCFC stand for?
     
  27. JohnCCFC

    JohnCCFC
    Active Member

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Messages:
    417
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +10
    Action Replay is a common format for saves, therefore easy to find.

    CCFC = Coventry City, we had this conversation last week. you have poorer short term memory than I do. :D
     
  28. Mep

    Mep
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    9,497
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +460
    thanks mate, have sent pm
     
  29. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,293
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,215
    right cool ok then now i am 100% certain i have no clue what i am doing............Excellent......Copy of splinter cell it is... i think..?!?!?! :eek:
     
  30. JohnCCFC

    JohnCCFC
    Active Member

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Messages:
    417
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +10
    HD, you have pm
     

Share This Page

Loading...