Answered Titanic Box set

Discussion in 'Video Streaming Boxes & Services' started by chaz, Jul 2, 2019.

  1. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    Iam in the process of transferring my Movies to my hard drive Starting off with a 3Dsi Have made a folder called 3D and Processing the Film Titanic So I made a second folder for Titanic is that Correct? The thing is Titanic 3d come with two discs Once Make MKV has processed them both do I put both in the Titanic Folder?When i open that folder at the Moment I have 2 discs disc ! & Disc 2 that show as two different folders is it possible to have Disc 2 joined up with disc ! to make it as one folder.So when I go on my media Player it only shows one poster where at the moment it shows 2 posters on the player
     
    Last edited: Jul 2, 2019
  2. tim68

    tim68
    Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    1,379
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +165
    I used a program before called MKVtoolnix to join multiple MKV video files, used it for Lord of the Rings extended trilogy and the Hobbit extended trilogy, although this method did mess up the chapter markers on the second half of the file, not sure if that's any help to you mate.
     
  3. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    Thanks Mate I am only downloading the film do not want extras etc straight into the film that is I like is it easy to use because I am a 70 old thick computer user. And Could I ask a other q you might be able to answer.I make 3 different folders 1 for 3D 1 for Movies & 1 for TV which when i go to my media player they are all on the the right folders when I look at the players Menu but they also appear in the all folder as well. If it helps I have a Egreat A5 Player I can very understand that you might not be able to do the Egreat player one. MKV toolmix is there a video to show how to put more than one disc together Thanks
     
  4. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    GOOD GOD!!!! I DO NOT UNDERSTAND ANY OF IT HEEEEEELP:eek::eek::eek:
     
  5. next010

    next010
    Distinguished Member

    Joined:
    May 29, 2005
    Messages:
    11,015
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +2,180
    The egreat poster interface cannot handle 'extras' from a movie, only the main-movie.mkv or the full disc image.

    For the Titanic disc box it depends on whats in there if one disc is 3D and the other is not you will have two Titanic posters in the egreat interface from looking at Titanic.mkv and Titanic.3D.mkv.

    If the second disk is filled with extras you cannot get artwork for that with egreat interface.
     
  6. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    Hi Next Hope you had a nice weekend The Titanic Box set has 4 discs 2 of them discs are the 3D which is the one I want to have one Copy rather than 2 because at the moment I have 2 posters in the 3D section 2 in the Collection section and a copy in the all section So I have 3 COPIES TOTAL!!! If I have a copy in 3d why does it have to have two other copies for!!!:devil::(:suicide: Well beside two being 3D the other one is the standard 2D and the 4th is extras which I am not bothered about. There was some guy on here who had multi disc sets Like the Hobit which had 3 or 4 discs he used MKV toolkit so he could have the discs in one folder and not have 5 folders Here is what he said Next (I used a program before called MKVtoolnix to join multiple MKV video files, used it for Lord of the Rings extended trilogy and the Hobbit extended trilogy, although this method did mess up the chapter markers on the second half of the file, not sure if that's any help to you mate.) I looked at not a clue how to use it though:rolleyes::facepalm:Not bothered about chapters as I like going straight into the film
     
  7. next010

    next010
    Distinguished Member

    Joined:
    May 29, 2005
    Messages:
    11,015
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +2,180
    I dont know why the egraet interface generates those multiple versions beyond what you have.

    Did you ever load the Vidon XBMC app instead of the egreat interface, it is much better understood. Skip to the 5:18 minute mark to see the person loading Vidon XBMC. Video is 2 years old so it may or may not look a little different now.

    Egreat A5 review : UI, boot, VidOn XBMC
     
  8. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    Yes I did look at the Vidon XBMC Have not used it because I was told there are problems with it Next. When I get back from Malaysia When I go in November when I get back after Xmas Thinking of getting the Zidoo Z10 The Other thing about this Egreat Player On my 4Tb hard drive I am lucky if it finds 70 of my 260 films that is using the Egreat interface
     
  9. next010

    next010
    Distinguished Member

    Joined:
    May 29, 2005
    Messages:
    11,015
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +2,180
    I would ignore what ever was said about Vidon XBMC and simply try it.

    Follow this guide on how to make a movie library
    Kodi - Create A TV And Movie Library (Local...


    Short text version but video is more detailed and helpful.
    In Vidon XBMC Go to videos-files
    Select add videos and browse the USB HDD for your movies folder.
    Set content type as movies and then add the source.
    A new "movies" section will appear on the main screen separate from videos, browse that for movie artwork/library.

    Once you learn Vidon XBMC the system will be same across multiple platforms (anything that runs Kodi which used to be XBMC), I would not buy a Zidoo in your case you want something as simple as possible like an Nvidia Shield to run Kodi or Plex.
     
  10. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    Hi Techquist I am now over here at the video streaming forum should I start anew thread
     
  11. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    Hi Let me start again on here I have just copied Titanic to my Media player (Egreat A8 Sorry) The 3d version comes on 2 discs which I tried to make into one No chance I have been told you can do it with the MAKE MKV TOOL KIT which I do not have a clue how to use or convert 2 discs to one. Because at the moment I can only make it two discs meaning 2 folders and on my player I have a copy in my 3D folder one in my collection Folder and one in my all Folder Which means I have 3 copies of the same film on the player WHICH I DO NOT NEED. If someone can help me convert this 3D film into one at least that would be one less. Thanks
     
  12. techquest

    techquest
    Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    449
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    earth
    Ratings:
    +98
    I see you chaz.

    As I said there would be a few more ideas so I'm looking at the suggestions and trying to work out what is best for you. Hang in there I'm sure the help in this forum will get you to where you want to be.

    It's nothing to do with any player as I understand it, it is all about getting you movies onto a single disc or file format that will merge the two videos/films together. As far as I see so far then time68's post #2 is on the right track.
     
    Last edited: Jul 4, 2019
  13. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    I know my dear friend about that I have that app but do not have a clue how to use it Do I put disc 1 first or disc 2 first and as not a computer nerd I am afraid i do not understand any of whath it says
     
  14. techquest

    techquest
    Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    449
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    earth
    Ratings:
    +98
    Will take a look and see if a precise method can be put together for you. Just need a little time to do that. So meanwhile hang in there we'll get you to where you want to be.
     
  15. techquest

    techquest
    Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    449
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    earth
    Ratings:
    +98
    This is what I see, on first opening of MKVToolNix, so hopefully you see the same chaz m8, can you confirm this. I'm on W10 64bit so maybe it looks different on W7.

    upload_2019-7-4_22-19-15.png
     
    Last edited: Jul 4, 2019
  16. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    YES I CAN
     
  17. techquest

    techquest
    Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    449
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    earth
    Ratings:
    +98
    Thanks, that's good to know.

    In file explorer

    Click View
    Click List
    Check File Name extensions

    upload_2019-7-5_12-49-40.png


    Then right click on your DVD's and do a screenshot of file explorer and post back please. It will help to know what files we are looking at.
     
  18. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    i can not seem to find it I copied what you said this is what I got
     

    Attached Files:

  19. techquest

    techquest
    Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    449
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    earth
    Ratings:
    +98
    Sorry chaz that seems to be a screenshot of what I put up in my post #17.

    Are you saying you can't find the settings in file explorer?
     
  20. techquest

    techquest
    Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    449
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    earth
    Ratings:
    +98
    Sorry it's different for W7

    1. Right-Click the Start Orb, and then Click Open Windows Explorer.

    2. In Explorer, Click Organize.

    3. Click Folder and search options.

    4. In the Folder Options window, Click the View tab.

    5. Uncheck the Hide extensions for known file types check box.

    6. Click OK to finish.

    Then right click on your DVD's, probably best to view them from file explorer, and post screenshot.
     
    Last edited: Jul 5, 2019
  21. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    This what I have done is this correct before I go any further
     

    Attached Files:

  22. techquest

    techquest
    Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    449
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    earth
    Ratings:
    +98
    Not quite

    [​IMG]


    Don't show hidden files and drives should be checked. It is best not to have these showing for security reasons.

    You have correctly unchecked Hide extensions for known file types.

    Then in file explorer look at the files on the DVD's and post screenshot.
     
  23. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    This is what I have but My DVDs or not there
     

    Attached Files:

  24. techquest

    techquest
    Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    449
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    earth
    Ratings:
    +98
    I assume you have a disk in DVD. You also can't see any of your drives so maybe your in the wrong view.

    Also take a look at this and uncheck Hide empty drives in the Computer folder.

    upload_2019-7-5_14-51-39.png
     
  25. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    Is This it I went to a other drive as The one it was showing was on my C drive
     

    Attached Files:

  26. techquest

    techquest
    Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    449
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    earth
    Ratings:
    +98
    Sorry but that is your J drive

    If you click the down arrow shown you should see you optical drive (DVD/CD) in the list

    upload_2019-7-5_15-26-8.png
     
  27. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    At the moment This all it shows I must be going wrong somewhere Mate Sorry
     

    Attached Files:

  28. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    If i write in Blu ray drive in the top column it appears
     
  29. techquest

    techquest
    Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    449
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    earth
    Ratings:
    +98
    So if you do that and it appears can you see a list of the files on the disc?
     
  30. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,069
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    All it says load disc I have nothing on there they are all in my J Drive where all my film files are
     

Share This Page

Loading...