1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Theatertek + Lip sync problems

Discussion in 'Desktop & Laptop Computers Forum' started by Pantastic, Dec 16, 2003.

  1. Pantastic

    Pantastic
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I have recently installed TT and I am experiencing Lip sync problems when playing back DVD's on my HCPC. I am feeding my Yamaha amp via S/PDIF....

    When I restart TT the lip sync issue is resolved, but this is becoming annoying and I would like to sit down and watch a film....sometimes!

    I am running Win XP and had no issues before with PowerDVD.

    Can anyone shed any light on this issue?

    Cheers
     
  2. Mr.D

    Mr.D
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 14, 2000
    Messages:
    11,040
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +1,111
    Are you using the recommended driver for the maudio?
    The so called October beta works fine for me.
     
  3. Donnacha

    Donnacha
    Distinguished Member

    Joined:
    Jul 4, 2002
    Messages:
    7,144
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    York
    Ratings:
    +3,404
    Have you tried the forums on the TT website - they may be able to help. They're pretty responsive, or you may find someone else has the same problem.
     
  4. Mr.D

    Mr.D
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 14, 2000
    Messages:
    11,040
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +1,111
    Sorry thought you had an maudio soundcard for some reason: yep go check out the forums for advice.
     
  5. Pantastic

    Pantastic
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Sorted now - downloaded the m audio driver from Oct 2002..no problems now!

    Cheers

    :clap:
     
  6. Mr.D

    Mr.D
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 14, 2000
    Messages:
    11,040
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +1,111
    Oh you do have an maudio?
    Weird have to up the dose on my anti-psychic pills.
     
  7. Comer

    Comer
    Active Member

    Joined:
    Sep 21, 2001
    Messages:
    1,365
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Ireland
    Ratings:
    +82
    Having reread this thread, I think your psychic abilities are just fine


    BTW what colour knickers am I wearing?

    Conor
     
  8. Mr.D

    Mr.D
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 14, 2000
    Messages:
    11,040
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +1,111
    Brown.
    Course you'll deny it though.
     
  9. Comer

    Comer
    Active Member

    Joined:
    Sep 21, 2001
    Messages:
    1,365
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Ireland
    Ratings:
    +82
    WOW!!! Well they sure are brown now

    Conor
     
  10. BOD

    BOD
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I have been having same lip-synch problem with TT and Maudio Revo. Used latest driver no difference.

    Change the latencies of your video card & audio card using powerstrip. That makes a big difference - also cleans up a lot of stutter.
     
  11. Mr.D

    Mr.D
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 14, 2000
    Messages:
    11,040
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +1,111
    Try the October beta driver : not the latest one.
    Alternatively use the microsoft hotfix with the latest. Details on the TT forums.
     

Share This Page

Loading...