1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

The Official Forza 5 Motosport Thread

Discussion in 'Xbox One Forza' started by cabanatuan, May 28, 2013.

  1. Dan684

    Dan684
    Well-known Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    2,586
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +330
    If anyone fancies some clean online racing feel free to add me and send me an invite , I used to be part of the race nights on forza 4 with Jamezinho etc

    Gamertag is GlitchyYak
     
  2. bulletmagnet

    bulletmagnet
    Active Member

    Joined:
    Nov 30, 2005
    Messages:
    2,372
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    rotherham
    Ratings:
    +181
    As per the title, can anyone help, i can't connect to the servers to play forza 5 online.
    My nat is open on my network but i can't join or host a game, i just get the message unable to connect to servers all the time.
    I have rebooted the modem and router and its still the same.
    Does anyone have any ideas ???
     
  3. Int3rceptor

    Int3rceptor
    Active Member

    Joined:
    Aug 6, 2007
    Messages:
    628
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    46
    Ratings:
    +208
    One thing that's annoying me is that when in the menus I get some terrible colour banding that floats around the screen.

    I can only describe it as a fog effect they have added but on my tv there is clear separation in the gradients - don't know if it is my panel or the game.

    In game everything is fine.
     
  4. Kinetic Frenzy

    Kinetic Frenzy
    Member

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Messages:
    3,689
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    London
    Ratings:
    +642
    Does the rear view mirror run at 60fps now? It was always a bit of a peeve for me that Forza 4 rear view mirror ran at 30fps whilst the rest of the game was running at a lovely 60fps.
     
  5. mvf4

    mvf4
    Active Member

    Joined:
    May 8, 2005
    Messages:
    765
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    43
    Ratings:
    +224
    Just out of interest, how do you turn the vibration off on the controller?
     
  6. MLR

    MLR
    Active Member

    Joined:
    Aug 21, 2007
    Messages:
    914
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    43
    Ratings:
    +126
    Go into your router firewall settings and enable IP Sec pass-through
     
    • Like Like x 1
    • Thanks Thanks x 1
    • List
  7. odd1ne

    odd1ne
    Member

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    917
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    46
    Location:
    West Midlands
    Ratings:
    +107
    Last edited: Nov 23, 2013
  8. m1ket

    m1ket
    Member

    Joined:
    Aug 24, 2005
    Messages:
    3,692
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    UK
    Ratings:
    +333
    Can you play other games online?
     
  9. bulletmagnet

    bulletmagnet
    Active Member

    Joined:
    Nov 30, 2005
    Messages:
    2,372
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    rotherham
    Ratings:
    +181
    Thanks for the replys , I can play battlefield 4 , cod ghosts , and FIFA all online .
    My router doesn't have the setting on the firewall to enable that .
    I'm using a asus gigabit router .
    There's others on the forza website with the same problem so it seems .
    I'm getting very frustrated with it now lol
     
  10. stu.artd

    stu.artd
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Messages:
    3,865
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +328
    I drove the first 'series' in forza 5 last night and didn't get a new car awarded. However I did get plenty of in game credits, enough to buy another car as well as upgrade the one I had.

    I played previous forza games on 360 and hardly used most of the cars I was awarded so I don't think it's a huge loss. Of course it would still be better to get some as in game rewards though.

    There are and will be more dlc car packs just like the games on 360 but they're not needed. What has always bothered me though us that after paying for the dlc cars you still need to buy them with in game credits.
     
  11. sheriffwoody

    sheriffwoody
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    7,068
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,381
    has anyone learnt how to brake without locking the wheels up yet in any car (with ABS turned off)?

    also, what is with the online side of things - 6 lobbies in a row all with just one other racer in them.
     
  12. johny1980

    johny1980
    Active Member

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    2,105
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Aberdeen
    Ratings:
    +198
    Without sounding patronising, a gentle 'dabble' of the trigger

    How gentle depends on the individual car

    I'm finding I can actually break more accurately than with the 360 pedals
     
  13. gazred35

    gazred35
    Well-known Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    2,974
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,409
    Took a few photos on my phone Xbox on my 120" screen, I'll try an get better ones :)
     

    Attached Files:

  14. Triggaaar

    Triggaaar
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 13, 2003
    Messages:
    5,568
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +1,014
    Oh, and you offered to give me some free cars and credits - could I have them now please ;)

    Would it help if you use racing breaks and then go into tuning and set the maximum force below 100% - say 90%?
     
  15. mattg

    mattg
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 16, 2005
    Messages:
    4,275
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Oxfordshire
    Ratings:
    +569
    Change the racing line to breaking only or turn it off. That will teach you to learn breaking points in the track, will make you quicker as you start to realise how quick you can go in tight or wide but takes time.

    Aldo, try breaking earlier and deliberately don't use more than half a trigger squeeze, then start building it back up
     
  16. Member 55145

    Member 55145
    Distinguished Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    12,071
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +3,489
    Neither can II
     
  17. bignig

    bignig
    Active Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    153
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    stoke-on-trent
    Ratings:
    +14
    ive been playing forza 5 since yesterday and have a few niggles with it that i miss ,,,,no distance meter on cars that are behind you or in front of you ,,no named racers ie,,1st place whoever ,,2nd place ,,whoever ,,,,no club or club garage ,,no full car settings ie toe in toe out ,spring rate,,gear ratio etc etc ,maybe im being to anal but i did expect it to be better than forza 4 ,and i dont want to be a kill joy as i live for my racing games ,i just hope they add these features in
     
  18. Arch_Koven

    Arch_Koven
    Standard Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Messages:
    34
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    There are strange artifacts present (green, purple and black flickering squares and other such nonsense) on the in-game picture. It is very detrimental to the picture. My tv is only 720p but this set is not at fault as I plugged into another tv (again only 720P) and the the exact same problem is present. Has any else experienced this the problem. The game is digital download.

    Thanks
     
  19. martinmazda

    martinmazda
    Novice Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    19
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    4
    Ratings:
    +0
    You should try the forza forum they may help. Haven't got the game myself so can't help hope you get the help your looking for...
     
  20. slackbladder

    slackbladder
    Active Member

    Joined:
    Oct 7, 2003
    Messages:
    1,139
    Products Owned:
    3
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    52
    Location:
    "London, a small village on Mars..."
    Ratings:
    +61
    Sounds similar to a PC gpu problem. Does it happen with other games or just Forza? What about the UI or Blu-rays? You could delete the game and re-download.
     
  21. UrbanT

    UrbanT
    Distinguished Member

    Joined:
    Jan 6, 2002
    Messages:
    12,873
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Aldershot, Hants
    Ratings:
    +3,034
    Is this during a race or just the intro cutscenes?
     
  22. bulletmagnet

    bulletmagnet
    Active Member

    Joined:
    Nov 30, 2005
    Messages:
    2,372
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    rotherham
    Ratings:
    +181

    thank you so much for the above advice, it was in the settings on my router under WAN.
    works fine now !!

    thank you so much
     
  23. djmattsims

    djmattsims
    Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    1,039
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Southend-on-Sea
    Ratings:
    +110
    I can't seem to find where all the action is online?!
     
  24. MLR

    MLR
    Active Member

    Joined:
    Aug 21, 2007
    Messages:
    914
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    43
    Ratings:
    +126
    Glad you got it working :)
     
  25. smithersmk

    smithersmk
    Active Member

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    216
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Milton Keynes
    Ratings:
    +74
    Same here, every lobby i join only has one other player.
     
  26. mattg

    mattg
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 16, 2005
    Messages:
    4,275
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Oxfordshire
    Ratings:
    +569
    As soon as I can get my hands on an Xbox one I'll organise a drink and drive / battle night. Road cars with a couple of tunes to balance out
     
  27. C225

    C225
    Well-known Member

    Joined:
    May 15, 2006
    Messages:
    6,158
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Linlithgow
    Ratings:
    +709
    Was going to suggest a games session tonight like the old days. Was thinkin of after the F1 ill set up a lobby and just invite anyone whos on? Just follow me on live and ill send out invites.
     
  28. Jamesie M

    Jamesie M
    Active Member

    Joined:
    May 22, 2007
    Messages:
    180
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Glasgow
    Ratings:
    +15
    I get them too but only in the garage before a race or when the pre-recorded intro's are on.

    Doesn't happen with any other games. I thought it was my AV receiver!
     
  29. Triggaaar

    Triggaaar
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 13, 2003
    Messages:
    5,568
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +1,014
    I've tried switching my sound from stereo (for headset) to DTS, and it's still horrible. I only drive in cockpit, and one minute I can hear my engine, and the next minute I can hear others engine's more than mine. Is no one else having issues?
     
  30. Boozehound

    Boozehound
    Banned

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    6,065
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Greenock
    Ratings:
    +1,782
    Please tell me you can turn that God awful music off! What were they thinking?
     

Share This Page

Loading...