The "dreaded C1300" error message.

Discussion in 'Blu-ray & DVD Players & Recorders' started by paulr, Dec 15, 2003.

  1. paulr

    paulr
    Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2002
    Messages:
    1,159
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    North Lincs
    Ratings:
    +65
    Only last year i bought a top of the range Sony 900v dvdplayer thinking it would play everything.More often than not i now get the "C1300 disc is dirty" error message when playing dvd-r's.
    Its not every disc,approx 50%.

    Is there anything you can do,why does it happen?

    (Bulkpaq or Datasafe media and Nero)
     
  2. Duster

    Duster
    Standard Member

    Joined:
    Dec 4, 2002
    Messages:
    421
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    UK
    Ratings:
    +0
    Hi,
    I was getting alot of the same error message, on my Sony RDR-GX7 DVD recorder, when recording.
    I sent it back to Sony, and they did a software update. It seems better now, but I still get the same error from time to time...:(

    Maybe you need a software update too???
     
  3. paulr

    paulr
    Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2002
    Messages:
    1,159
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    North Lincs
    Ratings:
    +65
    Duster..have you any contact details for Sony please.It'd be much appreciated..
     
  4. Duster

    Duster
    Standard Member

    Joined:
    Dec 4, 2002
    Messages:
    421
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    UK
    Ratings:
    +0
    Hi,

    In my case, I just sent it back to the place i purchased it from.
    As it was only 3 mouths old.

    Here is an email address for Sony service-
    [email protected]

    Tell them the problem, and ask for advice.

    They answer in 2-3 days.


    Good luck, I hope you get it fixed:smashin:
     
  5. paulr

    paulr
    Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2002
    Messages:
    1,159
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    North Lincs
    Ratings:
    +65
    Thanks.
     
  6. mjn

    mjn
    Distinguished Member

    Joined:
    May 24, 2001
    Messages:
    22,876
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Herts, England
    Ratings:
    +11,026
    its a sign the laser is failing, or can't focus on the dvd correctly.
     
  7. Jack the lad

    Jack the lad
    Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Messages:
    2,079
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    New Zealand was Nottingham
    Ratings:
    +86
    I had the same problem earlier this year on my 900. Turned out the laser needed to be replaced. Done free by Seven oaks.
     
  8. paulr

    paulr
    Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2002
    Messages:
    1,159
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    North Lincs
    Ratings:
    +65
    It only happens on copies though,NEVER on legit dvd's.
     
  9. Jack the lad

    Jack the lad
    Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Messages:
    2,079
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    New Zealand was Nottingham
    Ratings:
    +86
    Well Ive never had a copy. Also my player refused to read anything.
     
  10. paulr

    paulr
    Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2002
    Messages:
    1,159
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    North Lincs
    Ratings:
    +65
    Hi,

    Is there any update on this,the C1300 error.I still have the DVD player and since it cost me £430 i'd like it fixed.
     
  11. Jack the lad

    Jack the lad
    Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Messages:
    2,079
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    New Zealand was Nottingham
    Ratings:
    +86
    Jeez this thread is over 2 1/2 years old :eek:

    Like I posted back in 2003, its a laser problem. It needs to be replaced.

    To be honest you could (will) get a new player with more features ect. for what it will cost to have the repair done :)
     
  12. squelly

    squelly
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    My RDR-GX7 had been rejecting all discs burned and purchased. Giving a "disc is dirty" or c1300 message with every disc. Seeing how this seems to indicate a bad laser, I tried as a last resort to blow the dust off the laser lens. I got a can of compressed air and stuck the thin tube down in the open tray and blew a mess of dust out. I also opened the case and blew the dust of the circuit boards.

    All my discs started working again. :thumbsup:
     
  13. paulr

    paulr
    Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2002
    Messages:
    1,159
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    North Lincs
    Ratings:
    +65
    Okay, since i posted this i've stopped using copies. Joined lovefilm.com. Problem solved.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice