Telewest and HDTV

Discussion in 'Cable TV & Virgin Media TV' started by zoidy, Apr 25, 2005.

  1. zoidy

    zoidy
    Active Member

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Messages:
    693
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Surrey
    Ratings:
    +53
    Hi All,

    I have not seen anywhere anything regarding cable companies in the UK and HDTV implementations. Everything seems to just be about Sky. So I thought I'd get in touch with Telewest to find out if they plan to go to HDTV sometime soon, here's their reply if anyone is interested:

    -----------------------------------------------------------------------------
    Dear Mr England

    Thank you for your e-mail dated 17 April 2005.

    I refer to your query regarding high definition TV.

    At this time we have no information, other than we are developing a system which will incorporate this technology. However we do not have a time scale for completion or release.

    If you have further queries regarding this matter or any other issue, please use the link provided below:

    http://www.telewest.co.uk/bothcontact.htm

    Please note if you reply directly to this email your response will not be received.

    Yours sincerely


    Steve Leaning
    E-Contact Team
    Telewest Broadband


    -----------------------------------------------------------------------------

    So it looks promising.

    Cheers,
    Pete.
     
  2. MPK

    MPK
    Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    479
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    London
    Ratings:
    +8
    Well, they are bringing out a new set top box in September which will not only be a PVR like Sky+ (but with 3 tuners) but also has an HDMI connection and is HDTV ready. Sounds like a good first step, but I doubt we'll see any cable operator introducing HDTV before 2007.
     
  3. davehk

    davehk
    Member

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    702
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    London
    Ratings:
    +45
    I spoke to them today and they were not able to say if it had 5.1 DD output or not - in fact they tried to say it had 4.1! Also they said it would not be out till the end of the year
     
  4. MPK

    MPK
    Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    479
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    London
    Ratings:
    +8
    I'm sure it has a digital audio output. Go have a look at the manufacturer's site, it's basically a slightly modified Scientifc Atlanta 8300HD box. I'm surprised Telewest staff even knows what DD is :)
     
  5. Pulsar

    Pulsar
    Well-known Member

    Joined:
    Jan 19, 2003
    Messages:
    2,925
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    West Midlands - Stourbridge
    Ratings:
    +292
    lol, some of them don't know their own name! I have worked for Telewest for 3 and a half years now so I should know. :rotfl:

    I read some stuff at work the other day, and it mentioned HDTV on the new PVR box we are bringing out. From what I have heard, the PVR should be rolled out late this year and it should be quite good.

    Not got much more info than that at this stage, sorry. I shall keep my ear to the ground though.

    Rob
     

Share This Page

Loading...