1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Telephone Line and SKY+

Discussion in 'Sky Digital TV Forum' started by AVFan_01, Oct 20, 2005.

  1. AVFan_01

    AVFan_01
    Standard Member

    Joined:
    Feb 2, 2005
    Messages:
    48
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +8
    I have recently joined up with SKY+. I do not have multiroom, or another sky box. Just the one SKY+ box. Can sky tell if I do not plug in my telephone line?

    I know if I had multiroom, they "Ping" the sky box via the satellite, that then makes a phone call back to base.

    However do they still do this if you have the one box?

    Thanks for any help.
     
  2. fortean

    fortean
    Active Member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Messages:
    823
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Chorley
    Ratings:
    +71
    They will tell your Sky+ box to call in. When it doesn't they will assume it's not connected to a phone line. They can also place a no-ring call to your phone number. The Sky box uses the CLIP to decide if it should answer an incomming call.
     
  3. Knyght_byte

    Knyght_byte
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    11,024
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Harrow, NW London
    Ratings:
    +599
    tbh i dont see the big fuss people have about this.......get a phone cable, tack it to corner of the wall/floor internally or run it around the house externally to the room with the box.....it aint exactly difficult...lol

    unless of course you dont own a phone line, in which case Sky wouldnt let you sign up in the first place...lol (or if you have it cancelled after Sky install......in which case its at your own risk...heh, but face it, if you can afford Sky then you can afford a phone line..lol)
     
  4. samjet

    samjet
    Banned

    Joined:
    Jan 1, 2005
    Messages:
    1,339
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    notts
    Ratings:
    +5
    your help please

    my parents are about to sign up to sky+ - however to get a phone line to the sky box is going to be VERY difficult to say the least

    so is it essential or is there another option??

    thanks

    PS from my reading of the sky t&c they say something about asking you to connect a phone line to the box - not insisting upon it

    all this is quite funny because if ever you get a problem with your phone line the first thing BT tell you is to disconnect it from your sky box :eek:
     
  5. Daddy k

    Daddy k
    Member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    9,044
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    coventry
    Ratings:
    +1,345
    when i had mine done they ran the ext in for me.
     
  6. samjet

    samjet
    Banned

    Joined:
    Jan 1, 2005
    Messages:
    1,339
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    notts
    Ratings:
    +5
    the problem in my parents case is that they have a very large house and the sky box will be a long way from any phone point

    and there is NO WAY given their very expensive finishes etc that they are going to have a cable running round the room and nailed to the walls/skirtings - and don't lets even get into the question of under the carpets :devil:
     
  7. mh123

    mh123
    Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2005
    Messages:
    686
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Offshore UK
    Ratings:
    +66
  8. samjet

    samjet
    Banned

    Joined:
    Jan 1, 2005
    Messages:
    1,339
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    notts
    Ratings:
    +5
  9. sparkybun

    sparkybun
    Active Member

    Joined:
    Jan 6, 2002
    Messages:
    1,185
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    EN8 area
    Ratings:
    +23
    hi,

    If you purchase your own sky+ box you do not need to connect to phone line, If the box is supplied by SKY, i.e subsidised then it does need to be connected to the phone line.

    Cheers

    Mel
     

Share This Page

Loading...