• New Patreon Tier and Early Access Content available. If you would like to support AVForums, we now have a new Patreon Tier which gives you access to selected news, reviews and articles before they are available to the public. Read more.

Tcon Board Replaced can't Update Firmware

HazMatt66

Novice Member
have a Sony KDL-70W850B TV that had issue with TV not turning on then off with blinking red light. I diagnosed that it could be the t-con board and replaced it. When I turn TV back on, after tcon board replacement, it now blinks Amber and Green which I know means it needs a firmware update. Make sense being that I changed out the t-con board. The problem is there is no display and I don't know how to do the update. I have a USB drive with the update in it plugged into the TV as well as it being hooked up to the Internet. I have waited 20 minutes plus and still blinking Amber and green. Have tried starting over a few times. Have tried holding the arrow up button, starting the TV while holding that button and then pressing the power button to no avail. I believe I fixed the problem I just need to do the update. Please help! Thanks in advance.
 

LCDseeker

Distinguished Member
have a Sony KDL-70W850B TV that had issue with TV not turning on then off with blinking red light. I diagnosed that it could be the t-con board and replaced it. When I turn TV back on, after tcon board replacement, it now blinks Amber and Green which I know means it needs a firmware update. Make sense being that I changed out the t-con board. The problem is there is no display and I don't know how to do the update. I have a USB drive with the update in it plugged into the TV as well as it being hooked up to the Internet. I have waited 20 minutes plus and still blinking Amber and green. Have tried starting over a few times. Have tried holding the arrow up button, starting the TV while holding that button and then pressing the power button to no avail. I believe I fixed the problem I just need to do the update. Please help! Thanks in advance.

I think you are going to need to speak to Sony direct. Good luck!
 

JayCee

Distinguished Member
I think you are going to need to speak to Sony direct. Good luck!

Sony won't speak to a customer, only accredited dealers and technicians.
There's no way they would entertain giving technical advice on repairs to Joe Public.
 

HazMatt66

Novice Member
I think you are going to need to speak to Sony direct. Good luck!
Well I solved the problem with the update, I had a bad flash drive. Put in the new board and now 3/4 of the screen is dark and can barely be seen. Upper left corner is the only part that can be seen. I think they sent me the wrong t-con board. Put the old board back in screen came up beautifully and then shut itself off back to the four blinking lights. Ugh.
 

pontgta

Novice Member
Well I solved the problem with the update, I had a bad flash drive. Put in the new board and now 3/4 of the screen is dark and can barely be seen. Upper left corner is the only part that can be seen. I think they sent me the wrong t-con board. Put the old board back in screen came up beautifully and then shut itself off back to the four blinking lights. Ugh.
By any chance do you still have the Firmware.... I can not seem to find it on the sony Website
 

The latest video from AVForums

Is 8K TV dead? Philips OLED+907, Pioneer LX505 AVR plus B&W 700 S3 Reviews & Visit + AV/HiFi News
Subscribe to our YouTube channel
Support AVForums with Patreon

Top Bottom