1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Stereo or 5.1

Discussion in 'Satellite TV, Sky TV & FreeSat' started by Derby, Jul 3, 2004.

  1. Derby

    Derby
    Standard Member

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Messages:
    33
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Hi all,

    I'm being a bit "newbie" here so please excuse my stupidity.


    Just setting up my new SKY+ system and trying to connect to my Pioneer Home Cinema.

    In sound set up, it only allows me to choose between Mono and stereo.

    The only Dolby Digital option is in "Digital Output"

    Does this mean I have to connect via a Digital Output to get 5.1 sound from my SKY or am i missing something here ?
    :oops:

    regards,


    Derby
     
  2. johndon

    johndon
    Active Member

    Joined:
    Feb 3, 2002
    Messages:
    1,928
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +89
    If you want 5.1 sound,you'll beed to connect the optical out on the Sky+ box to an optical in on your Pioneer system.

    HTH

    John
     
  3. Derby

    Derby
    Standard Member

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Messages:
    33
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Thanks John !!!
     
  4. jaymac

    jaymac
    Active Member

    Joined:
    Jan 15, 2003
    Messages:
    1,725
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Location:
    North Somerset
    Ratings:
    +138
    Hi Derby
    Which Pioneer have you got?
    Jaymac
     
  5. Derby

    Derby
    Standard Member

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Messages:
    33
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I have got the NSDV 1000
     
  6. jaymac

    jaymac
    Active Member

    Joined:
    Jan 15, 2003
    Messages:
    1,725
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Location:
    North Somerset
    Ratings:
    +138
    Not to familiar with this Derby, but I've got the DV 99 and you cannot select d/digital or dts this is done automatically when the signal is present. Would think it would be similar on the 1000 .playing a dvd might clarify this .
     
  7. Derby

    Derby
    Standard Member

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Messages:
    33
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Jaymac,


    Got 5.1 Succesfully sorted but just about to put query on "all in one Cinema systems forum " regarding my Pioneeer , could you have a look ?

    regards,


    Derby
     

Share This Page

Loading...