Star Wars trilogy,got mine might have a problem

Discussion in 'Star Wars Movies Forum' started by smallmanongn, Sep 18, 2004.

  1. smallmanongn

    smallmanongn
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I have got mine today from a local retailer how always has stuff on sale a few days before the offical day!
    Whilst all 3 films are supposed to have a DD EX soundtrack only Empire and Jedi appear to have the audio flags.
    My Yamaha amp doesnt recognise Star Wars as EX,might just be my copy or might be a "fault" at large.
    Just something to look out for when others get theirs.
     
  2. sk4nky

    sk4nky
    Banned

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Messages:
    138
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    arent ep1/2 DD-EX but not flagged as well? bit weird if 5/6 have the correct flag and 4 doesnt..
     
  3. Racquel Darrian

    Racquel Darrian
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 18, 2003
    Messages:
    3,175
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +706
    There's no flagging on my New Hope as well.
    Just watched the first two and the sound on Empire beats Hope hands down.

    Just Jedi to go.
     
  4. Family Guy

    Family Guy
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Same here - no flag on New Hope. Also, Phantom Menace wasn't flagged either...
     
  5. Fordy

    Fordy
    Active Member

    Joined:
    Jul 9, 2003
    Messages:
    1,537
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    Liverpool
    Ratings:
    +24
    I've never had proper EX flagged or not on my amp until now on all 3 films. Thank you Mister Lucas!
     
  6. John-D

    John-D
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Mine all have flags, but they are region 1. Not sure about region 2.
     
  7. Racquel Darrian

    Racquel Darrian
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 18, 2003
    Messages:
    3,175
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +706
    Just finished watching all three.
    Great stuff all round giving the films the justice they deserve.

    They'll now go on the shelf with all the other DVDs I have.

    And if I ever get the future urge to watch a Star Wars scene I'll reach out and play either the pod race in Ep.1 or the asteroid scene in Ep.2. :smashin:

    I prefer the prequels and can't wait for Ep.3. :clap:
     
  8. Tardis

    Tardis
    Active Member

    Joined:
    Nov 13, 2003
    Messages:
    480
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +31
    What do you mean "Flagged"? :confused:
     
  9. smallmanongn

    smallmanongn
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Seeing as the soundtrack is supposed to be DD EX the audio should contain "flags" in the bitstream that trigger an amp to switch to EX,otherwise it is a case of selecting EX manually.
     
  10. Jack the lad

    Jack the lad
    Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Messages:
    2,079
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    New Zealand was Nottingham
    Ratings:
    +86
    The region 1 discs are the same :rolleyes: You have to manually select DD EX .
     
  11. Family Guy

    Family Guy
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    My ROTJ was flagged as well...though my amp did keep losing the flag on ESB for the first 10 minutes, it then settled down...
     
  12. Tardis

    Tardis
    Active Member

    Joined:
    Nov 13, 2003
    Messages:
    480
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +31
    Thanks guys. :thumbsup:
     
  13. Fordy

    Fordy
    Active Member

    Joined:
    Jul 9, 2003
    Messages:
    1,537
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    Liverpool
    Ratings:
    +24
    No problem with my discs they all show up as DDEX on my Sony 790. Maybe it has something to do with how you've connected the amp to the dvd player (Coax or Optical) and the sound output settings on the DVD player
     
  14. Jack the lad

    Jack the lad
    Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Messages:
    2,079
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    New Zealand was Nottingham
    Ratings:
    +86
    Not in my case :)
     
  15. Family Guy

    Family Guy
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    That wouldn't be the case mate...the surround ex channel is matrixed into the surround left and right channels. If it's flagged it'll show up...if it's not, it won't. However, just because it's not flagged, dosen't mean it's not there.
    I can see there being a mass recall of these discs. The flagging problem isn't the only problem with them it seems...
     
  16. vicbarry

    vicbarry
    Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    457
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Cork
    Ratings:
    +7
    I have the region 2 vesion and dont know if anyone else has noticed, but in A New Hope, at times it sounds like it drops the treble and the actual "digital sound". My amp and DVD player say all are fine, but some of the battles have no direction and are muffled. Take a listen to the scene where Princess Leia is about to be shown the full power of the Death Star, or even the opening chase scene. Anyone else experience it?
     
  17. Andy.T

    Andy.T
    Active Member

    Joined:
    Jun 1, 2002
    Messages:
    1,678
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Sussex
    Ratings:
    +73
    I think that scene is specifically mentioned in the review here as having poor sound, they didn't make it sound that bad though. Just not as high quality as the rest of the film? :confused:

    Hopefully I'll see soon. :)
     
  18. Family Guy

    Family Guy
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    IMHO, I don't think that the films sound as good as the SE laserdiscs did... :eek: But for visuals and PQ, I don't think they can be faulted.
     
  19. NeilMcRae

    NeilMcRae
    Active Member

    Joined:
    Sep 2, 2002
    Messages:
    1,191
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    London
    Ratings:
    +6
    I have to agree on the sound front. The sound for ANH occasionanly feels like they forgot to enable a microphone or something although not on the soundtrack just on effects and some speech. ESB is alot better. Jedi is on for tonight :D The PQ is stunning and when you see Yoda in V and you think thats a puppet you have to hand it to Lucas for pulling this alltogether so well.

    Neil.
     
  20. as

    as
    Active Member

    Joined:
    Aug 23, 2001
    Messages:
    302
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    played ANH no ex sound . tried manuel switching . no luck. but the other 2 films work fine
     
  21. John-D

    John-D
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Not me, my R1 disc's are all auto flagged. The little light shows up on all 3 movies.

    Just watched it tonight in EX.
     
  22. Jack the lad

    Jack the lad
    Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Messages:
    2,079
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    New Zealand was Nottingham
    Ratings:
    +86
    Seems strange that a few of us have had the same problem :confused:

    Must be temprimental amps, never had it on any other EX disc though :)
     
  23. Andy.T

    Andy.T
    Active Member

    Joined:
    Jun 1, 2002
    Messages:
    1,678
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Sussex
    Ratings:
    +73
    thedigitalbits.com are suggesting the sound problems with ANH are bad enough for a re-pressing...

     
  24. Grimley

    Grimley
    Active Member

    Joined:
    Sep 19, 2003
    Messages:
    970
    Products Owned:
    4
    Products Wanted:
    2
    Trophy Points:
    47
    Location:
    Deepest, Darkest Essex, so BEWARE!
    Ratings:
    +161
    just tried snipetts of all 3 of my R2 copy on my 6.1 setup.

    EPIV IS NOT flagged for DD-EX (even though the Language menu says it is :devil: :mad: )
    EPV & EPVI IS flagged for DD-EX.

    A pattern is forming here methinks, dont think there anything wrong with anyone elses 6.1 setup either...

    I wish I'd bought R1 now :thumbsdow :rolleyes: :(
     
  25. Jack the lad

    Jack the lad
    Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Messages:
    2,079
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    New Zealand was Nottingham
    Ratings:
    +86
    I pulled up the R1 discs for this problem last week :thumbsdow
     
  26. Family Guy

    Family Guy
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    My opinion of this is as follows...Just becasue they are not flagged, dosen't mean they are not mixed in EX. There's plenty of films out there that aren't but are.
    There was defo a lot of sound coming from the surround backs on my amp afetr I engaged EX manually...I know there would be anyway, but it sounded to me as though it was an EX mix...IYSWIM...
     
  27. slackbladder

    slackbladder
    Active Member

    Joined:
    Oct 7, 2003
    Messages:
    1,253
    Products Owned:
    8
    Products Wanted:
    4
    Trophy Points:
    67
    Location:
    "London, a small village on Mars..."
    Ratings:
    +111
    Well, Ep5 and six are "flagged". DDEX comes on fine and even the little speaker pic comes up on my Pioneer. Not with Ep4. Even when I switch to manual there is no pic of the rear surround speaker, though I do hear it, just. It is not my amp as Lord of the Rings works fine. A cock-up per chance?

    Oh, and when I play Ep5 from the beginning the pic would'nt stay on widescreen (my tv is set for auto detect). On Ep4 it did it once. Have'nt tried with Ep6.
     
  28. Fordy

    Fordy
    Active Member

    Joined:
    Jul 9, 2003
    Messages:
    1,537
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    Liverpool
    Ratings:
    +24
    Everybody whos got a flagging problem list what kit they are using maybe its a compatability issue with hardware.

    My Trilogy is playing back in EX fine
    My kit: Toshiba SD220E Sony STRDB790
     
  29. slackbladder

    slackbladder
    Active Member

    Joined:
    Oct 7, 2003
    Messages:
    1,253
    Products Owned:
    8
    Products Wanted:
    4
    Trophy Points:
    67
    Location:
    "London, a small village on Mars..."
    Ratings:
    +111
    You can see the equipment I have. The DVD player is connected by a digital co-axial lead and I have no problems with other DDEX titles. As it is only happening on Ep4 I would presume it has something to do with the disc, not the equipment.
     
  30. as

    as
    Active Member

    Joined:
    Aug 23, 2001
    Messages:
    302
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    EX wont work on ANH. manually or auto


    YAMAHA DSP AZ2

    PIONEER 868
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice