• New Patreon Tier and Early Access Content available. If you would like to support AVForums, we now have a new Patreon Tier which gives you access to selected news, reviews and articles before they are available to the public. Read more.

SR606 Sound Issue

estrassman

Standard Member
First of all thanks to all you experts and I'm really hoping you can help me.

I have an SR606 that until a few weeks ago seemed to be working fine. I have a 5.1 spkr arrangement and all speakers were setup and working with Audessy.

Now for some reason, only my right and left speakers are working along with the sub. Tried to re-run Audessy and it confirmed detecting only the Front, Left and sub as well.

Somehow after reading other posts I beleive that I or one of my family (yes I have kids) reconfigured something but I don't know what to look for. I did not write down the original configuration.

One other thing:

The front dispay has three red small boxes and the the words HDMI DSP as well as Audessy displayed. The larger letters say CBL T-D

Any adivce would be appreciated. Thanks.
 

WibXL

Prominent Member
T-D is the audio mode that tries to replicate surround sound using just the front speakers so that's why only the fronts are working. Press the movie/tv listening mode button on the remote to cycle through the available modes.
 

estrassman

Standard Member
Thanks for the response. I tried all of the options but it did not work. Trouble is, I had this working with the output from the FIOS DVR (and I checked the sound option - it has not changed). I even got through and was enjoying the Audessy configuration when, somehow, the center and rear speakers just quit. In reading other threads on other Onkyo units it seems to be a config issue but I don't know where to start???
 

estrassman

Standard Member
I would like to add this to my last post. Since I realized that I should have written down my settings before this problem erupted I created a template for the 606 configuration with what my settings are now. It is a simple text list that anyone is free to use. Again I would appreciate any comments on how to restore my center and surround speakers. Nothing I have tried has worked so far. Thanks.:D

ONKYO SR-606 SETUP SHEET

1.0 INPUT ASSIGNMENT

1.1 HDMI
1.1.1 DVD ---- HDMI1
1.1.2 VCR ---- HDMI2
1.1.3 CBL/SAT ---- HDMI3
1.1.4 GAME ---- HDMI4

1.2 COMPONENT VIDEO INPUT
1.2.1 No Assignment

1.3 DIGITAL AUDIO INPUT
1.3.1 DVD ----
1.3.2 VCR ----
1.3.3 CBL/SAT ----
1.3.4 GAME OPT1

2.0 SPEAKER SETUP

2.1 Speaker Settings
2.1.1 Type = Normal
2.2 Configuration
2.2.1 Sub = Yes
2.2.2 Front = Full Band
2.2.3 Center = 200 Hz
2.2.4 Surround = 80 Hz
2.2.5 Sur Back = None
2.2.6 LPF of LFE = 100 Hz
2.2.7 Double Bass = On

2.3 Speaker Distance
2.3.1 Unit = Feet
2.3.2 Left = 9
2.3.3 Center = 10
2.3.4 Right = 10
2.3.5 Surr Right = 9
2.3.6 Surr Lest = 7
2.3.7 Sub = 12

2.4 Level Calibration
2.4.1 Left = -6 Db
2.4.2 Right = -2 Db
2.4.3 Center = -5 Db
2.4.4 Surr Right = - 5 Db
2.4.5 Surr Left = - 2 Db
2.4.6 Sub = - 15 Db

2.5 Equalizer
2.5.1 Equalizer = Audessy

3.0 AUDIO ADJUSTMENTS

3.1 Multiplex/Mono
3.1.1 Multiplex
3.1.1.1 Input Channel = Main/Sub
3.1.2 Mono
3.1.2.1 Input Channel = Left + Right
3.2 PLIIx/Neo6
3.2.1 PLIIx Music
3.2.1.1 Panorama = On
3.2.1.2 Dimension = 0
3.2.1.3 Center Width = 3
3.2.2 Neo6 Music
3.2.2.1 Center Image = 2
3.3 Dolby EX
3.3.1 Dolby EX = Auto

3.4 Theater Dimensional
3.4.1 Listening Angle = Wide

4.0 SOUND SETUP

4.1 IntelliVolume
4.1.1 IntelliVolume = +2 Db

4.2 A/V Synch
4.2.1 A/V Synch = 0 msec



5.0 LISTENING SOURCE PRESETS

DVD VCR/DVR CBL/SAT GAME AUX TAPE TUNER CD
Analog/PCM LV* LV
Dolby Digital LV LV
DTS LV LV
DF 2 Ch LV LV
DF Mono LV LV
Multich PCM LV LV
192k/176.4k LV LV
Dolby True HD LV LV
DTS HS Master Audio LV LV
DSD LV LV
*LV = Last Valid



6.0 MISCELLANEOUS

6.1 Volume Setup
6.1.1 Max Volume = 79
6.1.2 Power On Volume = 30
6.1.3 Headphone Level = 0 Db
6.2 OSD Setup
6.2.1 Immediate Display = On
6.2.2 Monitor Type = 16:9
6.2.3 Display Position = Bottom

7.0 HARDWARE ASSIGNMENTS

7.1 Remote Control
7.1.1 Remote ID = 1
7.2 Zone 2
7.2.1 Powered Zone 2 = Not Act
7.3 Tuner
7.3.1 SAT Radio Mode = None
7.4 Analog Multich
7.4.1 Sub Woofer Input Sensitivity = 0 Db
7.5 HDMI
7.5.1 Output Resolution = Auto
7.5.2 Zoom Mode = Full
7.5.3 Audio TV Out = Off
7.5.4 Lip Synch = Enable
7.5.5 x.v. Control = Disable
7.5.6 Control = Disable
7.5.6.1 Power Control = Disable (Gray)
7.5.6.2 TV Control = Disable (Gray)

8.0 LOCK SETUP

8.1 Lock = Unlocked
 
Last edited:

WibXL

Prominent Member
Have you tried resetting it to factory defaults?

To reset the AV receiver to its factory defaults, turn it on and, while holding down the [VCR/DVR] button, press the [ON/STANDBY] button.
 

estrassman

Standard Member
An update. I called Onkyo Customer Support. They confirmed that after I gave the unit the two fingered solute (thanks WibXL) all of the channels should of produced audio. In fact they did not.

I placed known working speakers on the outputs and the center, rear left and rear right were dead. Now it is sitting in a repair shop :(
 

The latest video from AVForums

CES 2023 Round Up: New TV Lineups for 2023 from LG, Samsung, Panasonic, Hisense & TCL
Subscribe to our YouTube channel
Support AVForums with Patreon

Top Bottom