1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Spiderman R2 - Problem

Discussion in 'Movie Forum' started by Gary D, Nov 26, 2002.

  1. Gary D

    Gary D
    Well-known Member

    Joined:
    Jan 9, 2002
    Messages:
    7,770
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +826
    i watched this last night and noticed that it had a problem (to be honest you couldn't fail to see the problem) In the scene where MJ is being attacked in the alley (ch 22 i think) the disk froze completely, i tried it on the 3 other DVD players in the house and to some degree it happennind on all of them:

    Tosh 220e - froze all together
    PS2 - froze all together (not surprising really)
    xbox - got past it but the picture was very very pixalated for about 3 seconds
    Eclipse - froze all together

    has anyone else noticed this ?


    Gary
     
  2. Family Guy

    Family Guy
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I haven't got the R2 version but it sounds like a dodgy disc.
     
  3. Whatts

    Whatts
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Hey Gary,

    I had more or less the same problem on my (European/Dutch) R2 in the same scene.
    The picture didn't freeze but was blocky for about 1 second.
    Player is Sony NS-900, haven't tried it on my cheapo Cyberhome yet (lent the player to a friend).
    I put it down to a fingerprint or dirt on the disc, but after reading your post I think I'm gonna have to check again tonight.

    Greetz,

    - Tom -
     
  4. -Spike-

    -Spike-
    Active Member

    Joined:
    May 17, 2001
    Messages:
    1,461
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    E.Sussex
    Ratings:
    +171
    I've got the R1 of Spiderman.
    The disc "froze" three times on my DV88P :(

    Unfortunately I can't remember the exact scenes though.
    I also put it down to a dirty disc as when replaying the scenes again it played ok.
     
  5. Lux

    Lux
    Standard Member

    Joined:
    Nov 10, 2002
    Messages:
    759
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Luxembourg
    Ratings:
    +1
    I have the R4 which is the same pressing as the UKR2 and dutch R2. On my Tosh DVDrom I have no problems. Haven`t tried it on my Tosh 100 and Tosh 220 yet
     
  6. kelvin

    kelvin
    Member

    Joined:
    Apr 22, 2002
    Messages:
    1,544
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Down South... (Bournemouth)
    Ratings:
    +45
    The first time I played my copy it froze just after pressing "Play Movie" on the main menu. I put it sown to a fingerprint, dust etc and so ejected/wiped the disc and started again and all was well...

    I'll watch it again later on though and see if any problems become apparent. Does sound a bit like you could have a dodgy disc though... :(
     
  7. Gary D

    Gary D
    Well-known Member

    Joined:
    Jan 9, 2002
    Messages:
    7,770
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +826
    its only a rental copy so i dont really care that much. i just wanted to know if other people may have had the same problem. i've never had a disk do the sme thing on four different players before, so it most likely just a bad pressing.

    Gary
     
  8. James45

    James45
    Standard Member

    Joined:
    Sep 21, 2002
    Messages:
    2,844
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    59
    Location:
    Taking Care of Business
    Ratings:
    +0
    so that explains the hard nips then!:D
     
  9. Gary D

    Gary D
    Well-known Member

    Joined:
    Jan 9, 2002
    Messages:
    7,770
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +826
    well it did look cold ha ha

    Gary
     
  10. Lex

    Lex
    Active Member

    Joined:
    Feb 7, 2002
    Messages:
    4,089
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    61
    Location:
    Cornwall
    Ratings:
    +4
    Another quality region two product! :rolleyes:
     
  11. Lux

    Lux
    Standard Member

    Joined:
    Nov 10, 2002
    Messages:
    759
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Luxembourg
    Ratings:
    +1
    Actually I have a problem with the R4 disc on the Tosh 220:
    In the introduction to the main menu the picture and sound kinda jump for a second (just a small glitch). But it's not really a problem as long as the whole film plays allright.(which I haven't tried yet)
     
  12. Ian J

    Ian J
    Banned

    Joined:
    Aug 6, 2001
    Messages:
    25,529
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +4,906
    She'd borrowed J-Lo's tweaker for the day
     
  13. Squirrel God

    Squirrel God
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I have the R4, no problems at all with my Sony DVP NS300.

    The R2 problems above don't sound like a dirt problem, more like a format problem, where they didnt check compatibility enough before release or a bad pressing.
     
  14. smallman28

    smallman28
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Are you sure you dont just blank out for a second well paying attention to something else going on in the scene;)

    Oh and region 1 version plays fine on my Pioneer 444 and on PC DVD drive.
     
  15. LDR

    LDR
    Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2002
    Messages:
    2,294
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Wales
    Ratings:
    +98
    Havent had a chance to watch the whole film yet, but on selecting chapter 22 I am not experiencing any problems at all on my R2 version.

    Using my trusty old R2 only Tosh SD-2109 !!

    The old ones are still the best !! :D
     
  16. kevb

    kevb
    Active Member

    Joined:
    May 16, 2002
    Messages:
    1,099
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    About
    Ratings:
    +3
    Thats why IanJ is such a popular fellow.
    :D
     
  17. LDR

    LDR
    Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2002
    Messages:
    2,294
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Wales
    Ratings:
    +98
    Ouch !!! :D
     
  18. Lex

    Lex
    Active Member

    Joined:
    Feb 7, 2002
    Messages:
    4,089
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    61
    Location:
    Cornwall
    Ratings:
    +4
    R2-D2? I didn't know he played DVDs! Is he multi-region?
     
  19. kevb

    kevb
    Active Member

    Joined:
    May 16, 2002
    Messages:
    1,099
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    About
    Ratings:
    +3
    :DLAMO:D

    Well one things for sure he has his own built in projector and doesn't look out of place next to an SVS sub.:D
     
  20. Lex

    Lex
    Active Member

    Joined:
    Feb 7, 2002
    Messages:
    4,089
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    61
    Location:
    Cornwall
    Ratings:
    +4
    Maybe C-3PO could be in charge of bringing round the ice-cream & popcorn.
     
  21. MAW

    MAW
    Banned

    Joined:
    Jan 24, 2002
    Messages:
    14,082
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Nr Dorking
    Ratings:
    +412
    I'd prefer princess Leia, fresh from Jabba's palace!
     
  22. karkus30

    karkus30
    Banned

    Joined:
    Jul 29, 2002
    Messages:
    13,991
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,261
    no problems on my R2 disc through the Philips 962sa.:)
     
  23. Whatts

    Whatts
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I watched my Dutch R2 again and there definitely is some kind of coding error in chapter 22 (the part just after Spider-man hits the 2 guys standing behind him simultaneously).
    I could slo-mo over it in forward motion, when I tried reverse slo-mo the player froze for a good second and then jumped about 2 seconds forward.
    But in normal play you hardly even notice it...
    Apparently my Sony makes less of a problem of this then some other players.

    - Tom -
     
  24. Squirrel God

    Squirrel God
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    It's not the layer change is it?
     
  25. LDR

    LDR
    Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2002
    Messages:
    2,294
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Wales
    Ratings:
    +98
    Ok, just watched the whole film last night and have absolutely no problems with it anywhere, The R2 layer change is just before the start of CH 22 (Alley scene) and apart from the usual nanosecond pause I am not experiencing anything untoward.

    Hope this helps

    LDR
     
  26. MAW

    MAW
    Banned

    Joined:
    Jan 24, 2002
    Messages:
    14,082
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Nr Dorking
    Ratings:
    +412
    Saw it last night on someone else's basic Sony player, no probs, was aware of the layer change, but only cos I was watching for it.
     
  27. Berno

    Berno
    Standard Member

    Joined:
    Feb 28, 2001
    Messages:
    43
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    North West England
    Ratings:
    +1
    I had the problem in CH 22 with my R2 copy so I took the DVD back and got it exchanged.

    My second copy works fine with no glitches in CH 22. :)
     
  28. Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I use a Marantz DV4100 OSE and got exactly the same problem. Exchanged the disc, still the same. I'm gratified to see I'm not alone. Presumably since a number of people are getting the same exact symptom this rules out dirt or one off bad pressings and makes a permenant coding error the most likely cause. Which would be rather a shame for such a high profile release.
     
  29. LDR

    LDR
    Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2002
    Messages:
    2,294
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Wales
    Ratings:
    +98
    Cant be a coding error as not everyone is experiencing it, and those that have swapped discs for a new copy are now ok.
     
  30. beavis

    beavis
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Just been trying the Spiderman DVD I got over Christmas and have got the same glitch on my Toshiba DVD player. Unfortunately the receipt was chucked away (I believe it was from Asda). If it's for a direct swap, would it be better to go direct to the publisher or is it worth trying at Asda anyways?

    Regards

    b.
     

Share This Page

Loading...