SonyKDF E50A12U help for ghosting check 60hz

Dazzyman

Active Member
Hi guys,

Ive noticed something today to do with my Sony 3LCD KDF-E50A12U and was wondering if anyone can help me?

What I need checking is either a Xbox360 output via Component at 60hz 720p or HDMI/Component DVD output at NTSC or PAL 60hz 720p (not 50hz Pal 720p though).

What Im after checking is if you press your menu button are the characters out of line (ie you get a ghosting image of the same letter to the left for some reason mine is in pinkish)? And do you get any ghosting at all around the edges of people or text PAL 60 on 360 at 60hz 720p via component (I notice this especially on 360 dashboard now everything has a pinking ghosting of the same letters behind the typed items) or ghosting in films at same as I have a nasty feeling my 60hz option is dying (PAL 50hz is fine but for some reason 60hz is really ghosting and even the HDMI or AV3 is going pinkish around the lettering on the information). I must admit its been ghosting on 360 for abit but as Ive only watched a load of PAL films and not used the 360 for about 3months I hadnt noticed it this bad.

If it is a fault do I phone Sony or go back to Currys where I got it from for help as well?

Sorry to be a pain to ask but I want to check its my telly whats developing a fault and its not just the model what cannot output 60hz properly.

Thanks

Darren
 

Dazzyman

Active Member
Here are the final 4 from Band Of Brothers tv series on dvd (ntsc version upscaled to 720p). On pal 50hz its fine but the moment I switch to 60hz ntsc I get a weird glow down mainly the left hand side edge of people on scenes (ive zoomed in one to highlight it) problem is if I use 50hz PAL I get a slight juddering on fast scenes (and this is how I reliased tonight I might have a fault when switching over to ntsc and pink hazing).








 

beasty54

Well-known Member
I've never seen that on mine, get in touch with currys, they should sort it out
 
K

kicker008

Guest
Hi,

I'm having the same issues. I didn't have ghosting when i bought this tv last october, but it started about a month ago. I use PC hooked via HDMI, and on 720p at 50Hz it seems okay. when i try to change the overscan setting from video driver properties to 1232x692, to fill screen properly, it changes to 60Hz and ghost image appears. It's the same problem, ghosting is seen also on TV's menu, and volume change bar, but none at 50Hz. I can't get 1232x692 resolution to work at 50Hz (geforce 6800GT). Could there be new firmware, what makes this, or has these sets just weak components :mad:

Dazzy, whats your firmware version? Mine is 2.4.228
 

Dazzyman

Active Member
Only place I can find the firmware is 2.4161 in the digital settings is that the one? (as I just thought that was for the internal digi box)

Ive actually found some pictures of my 360 I took when I got the unit in January and it didnt have this problem so theres definetly something happening. I cannot put up with this anyway, Ive tried this morning and 360 stuff looks a blumming mess now so I will ring Currys tommorow and try and get it sorted out.

Its fine on VGA on 1024x768 at 60hz on my telly which seems to be the only 60hz its ok on. I have tried all the connectors via HDMI and component (even checked with and without different cables and same with switch box) and anything on 60hz thru them is really going out of sync.

Maybe we just have developed the same fault at the same time mate but I will let you know how I get on this week as my main source for television is via 60hz NTSC (as Iv'e got most of my 700 films in that format) and thats what I did check for when we bought it.

Edit - Just checking now and it does it on 360 at any setting via component at PAL 60 thats 480p, 720p and 1080i and same with DVD player at 480p, 720p and 1080i via HDMI
 

Dazzyman

Active Member
I've got an engineer coming Thursday so will let you know how I get on. I was abit annoyed with the customer service bloke though as first thing I mentioned was it did it on xbox 360 and he cut me off saying it must be fault with that! Then I explained its everything at 60hz and he shut up then :rotfl:

I wouldnt mind if it was white with a bit of misalignment but as I said mines gone pinkisih so it definetly stands out and there was no way the telly did this when I bought it. You will know yourself if you try and play anything on 360 like that though it makes reading text a nightmare (also check a 720p movie off market place to see how bad it can look!).

I aint going to tempt fate anyway all I will say is if they cannot fix it or its a inherrant fault due to firmware I aint putting up with a television what wont do 60hz at 720p without ghosting, I am gutted though as ive used this telly about 12hours a day since Jan 06 so I hope they get it sorted. At moment though Ive benched all my dvd and gaming till it gets sorted (my mum actually commented today that its out of allignment on 50hz as well though in white even though I cannot see it with my dire 4/20 vision ).

Roll on Thursday :rolleyes: :(
 

Dazzyman

Active Member
Currys engineer has been (and was a smashing bloke actually, jolly nice :D ) and he reckons it could be one of the optical boards whats faulty so (with my permission I might add of what I would like which I found great service) hes going to replace it next week and see if it fixes it or not. Its a definite fault though and not just some werid design at 60hz not being capable which was my main concern. I know its bad I have another week of blurriness I guess but at least it puts my mind at ease greatly now of how much Currys support has improved.
 

hodgyboy

Active Member
Hi,following this thread with great interest,my same tv set has developed the exact same fault.I also use the 360 on component input and getting a lot of ghosting to the left.I have contacted sony and they are collecting set soon for a service check,i will keep you all posted............
 

Dazzyman

Active Member
Cheers let us know how you get on please :thumbsup: I find out tommorow (Thursday) whether its fixable or not with Currys (but to be fair to them they did know what they where talking about when he came to fix it).

For me it is steadily getting worse though, my freeview built in has started working sporadically now and loosing its connection via scart (and even thats been going pink in PAL 50!).
 

Dazzyman

Active Member
:( :thumbsdow

Well that was a waste of a week! Replacement engineer came today (as the other bloke was on holiday this week) and it looks like he didnt listen to what was needed as all he brought along was a replacement bulb. Yea that I get a new bulb for nothing but boo as it of course didnt fix anything :rolleyes: I explained what was said and he phoned Sony up.

The exact part "hopefully" coming next week is IC/002 and its a software chip as apparently there was some faults with a stable image at 60hz according to Sony and its since been firmware updated (behind back of scart socket from what was said). Problem is though mine is a stable image so it looks like it probably wont fix it. I said I will give them this last attempt to fix it before I go back to the store and ask for either replacement or refund as by then it will be 3weeks since we asked for it to be fixed basically. So yet again another week without 360 gaming or dvds :thumbsdow :(
 

hodgyboy

Active Member
Hi Dazz,well so much for customer service heh,btw my set isn't even beiing picked up till tuesday next week now,hope the problem doesn't get worse,couldn't bear the thought of not playing the 360,hope u get result soon.
 

hodgyboy

Active Member
Well they took my set away(finally),hope it is not too long in coming back.Currently using my son's 20" widescreen lcd,good god it is small.
 

hodgyboy

Active Member
Yes I know how your feeling,as I am getting TDU and Dead rising tomorrow,Oh well............
 

hodgyboy

Active Member
never is anything simple to fix is it !!!!!!!!
 

Dazzyman

Active Member
Well engineers just decided not to bother turning up yesterday and reschedule for Thursday instead without telling us so its looking more and more likely I will be getting a replacement now. The store have been VERY good though, they even offered to send someone out on there day off yesterday to lend us a telly in the mean time.
 

hodgyboy

Active Member
Hi Dazz,they returned my set after supposingly fixing it.Guess what,after fitting an uprated microcontroller,i turned the set on ,fine,switched the 360 on via component/av3 and the ghosting is still on there.Going to phone up today,boy they are going to get it.........
 

Dazzyman

Active Member
Well you have accepted a repair mate so you have given the oppertunity for them to fix it so Id ask for a replacement at the very least now.

Mine got picked up today, it wont hit the depot till tommorow so I dunno how the heck there going to get it back to me by Monday fixed (thats when the 28days kicks in for exchange). Looks like its going to be an exchange way its going. Lad from currys came out with a loan LCD LG but wrong remote so as Im bedridden most of the time it makes it hard work so my family is going over to the store tonight to pick it up. The store have been very good though and I would happily buy something else or exchange etc... so that hasnt put me off (I understand stuff breaks Ive had 3 broke televisions in 1 week before). They didnt have to lend me a television or go to this trouble and its not there fault it breaks, its blumming Sony :rotfl:

I was told the same thing though they would take it back switch it on and test it without a HD feed and wont register the fault which is whats happened to you :suicide: Mine had gradually got worse and it was doing it quite badly via freeview last night as well with a white image and also its started going in and out of focus for about 2seconds. I thought it was my eyesight (as Im 4/20 vision based) but rest of family spotted it last night when they came in for a few mins.

The LG isnt bad for a ikkle LCD, boy is it dark though on component. Need remote badly :D
 

hodgyboy

Active Member
Phoned sony repair centre,blah,blah,they ONLY wanted to take my 360 off me to test tv in thei workshop.I basically told them noway,they should have equipment of their own that outputs a 60hz feed.Finally got them to send an engineer to visit tuesday,i can see this being an overdrawn episode.................
 

Dazzyman

Active Member
Aye tell me about it :suicide: :rotfl: Ive hardly used this LG loaner as I have to get in and out of bed to switch stuff (disabled so basically an impossibility when your bedridden like this) so today Currys guy came out and tried 2 remotes. It worked for about 1min then the television died on him :rolleyes He wanted to leave the telly but I refused to take responsibility for it so hes took it back (why would I want a faulty television what I cant watch as a loaner!). Ive now requested a refund to him and he's getting the manager to ring us back (fingers crossed!) after 4pm so I can start again as we where quite happy until we reliased that they hadnt even checked the loan television for faults either :mad: :thumbsdow

For yourself I would just take some pictures of it doing it to replicate it. Luckily I had an engineer witness mine inhome which is all you would need as well and wrote down in a report. If its in the first 6months its down to them to say it hasnt got a fault and prove it and like myself after 6months its down to me.
 

Dazzyman

Active Member
Okey cokey heres a good update for you :D Just got a phonecall from Mastercare to say the television had just been recieved today (this is 1week from when it was susposed to have been picked up on the Tuesday but they came the Thursday) and they would contact me back when they have any news! They didnt know what to say when I told them Id already got a refund and just asked for the branch I went to. I find this scarey as it looks like I could have been waiting 5weeks + to have got this sorted with DSG. Not good aftersales when they say 2working days instore :nono: :rotfl:
 
B

ba-chan

Guest
Bah, my TV (same model) has got the same problem with all 60Hz signals, but with a green shadow (which is still green if I only plug in the luminance component cable). I've had the Sony designated repair people coming and going with various parts for over a month, and then yesterday I got a call from them to tell me that they couldn't do anything about it... Of course, Sony's customer service centre isn't available at the weekend, grrrr! :mad:
 

Similar threads

Trending threads

Latest news

Apple TV app now available on Roku devices
  • By Andy Bassett
  • Published
Sony announces 360 Reality Audio tracks available in Autumn
  • By Andy Bassett
  • Published
Google Stadia and Pixel Buds launch dates announced
  • By Andy Bassett
  • Published
Pixel 4 and 4 XL smartphones launched at Google event
  • By Andy Bassett
  • Published
Top Bottom