SONY STR-DG510 Component in > HDMI out???????

Discussion in 'AV Receivers & Amplifiers' started by garagekru, Jan 15, 2008.

Tags:
  1. garagekru

    garagekru
    Standard Member

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    23
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    Hi alol ive just bought a SONY STR-DG510, to connect my ps3 and xbox 360 up for some surround sound!

    I want to output to my TV through the HDMI socket!

    The ps3 which is pluggged in to the amp via HDMI works fine, I get a picture on the TV!

    However the 360 which i have connected to the amp via component, does not seem to output video through the hdmi cable connected to the TV!

    IS this correct? can it not convert the component signal in to a hdmi signal ?
     
  2. andyr300

    andyr300
    Active Member

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Messages:
    2,134
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +104
    i think i read maybe it will only take 720p via component and convert to HDMI.
     
  3. garagekru

    garagekru
    Standard Member

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    23
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    will give that a try tomorrow, do u know if it can allow me to take a normal scart connection (phonos) and send that over the hdmi to the tv?
     
  4. MarkTaylor

    MarkTaylor
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 28, 2002
    Messages:
    4,328
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +662
    I think you are going to be disappointed, the sort of features you are looking for don't tend to come on the lower end amps that effectively only offer HDMI switches built in.

    This one doesn't even process audio over HDMI so expecting it to handle signal conversion to HDMI is a bit hopeful.

    If you have component inputs you are going to need a component output.

    Higher models in the Sony range can do what you want though.
     
  5. garagekru

    garagekru
    Standard Member

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    23
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    ok fair play, is there no way to send the normal non hd sorcue (cable TV) along the hdmi cable?

    Oh Also can this amp be made 2 chan with a high wattage out put ?

    thanks for the help guys the manual is rubbish!
     

Share This Page

Loading...