Sony RHT-G800 Home Cinema System/Stand

Discussion in 'Home Cinema Buying & Building' started by MURPHYJL, Sep 22, 2007.

  1. MURPHYJL

    MURPHYJL
    Standard Member

    Joined:
    Jun 29, 2005
    Messages:
    114
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Anyone got a Sony RHT-G800 Home Cinema System/Stand. looks wise i think it is good, however not sure how it will sound. At 700 quid i want want it to be very good. Anybody heard it?
     
  2. gary350

    gary350
    Active Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    55
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    south wales uk
    Ratings:
    +9

    Just got my stand last friday but the wrong Sony LCD came as well they sent a 40x2000 rather than the 46x2000 (which comes Wed). Of interest the stand looks loads better than it did in the shop, looks class. I have only heard the sound in the shop which was really good, it will be the weekend before I can hitch up the new TV to it. The stand cost £399 with the TV, its a sony offer..

    gary
     
  3. gary350

    gary350
    Active Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    55
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    south wales uk
    Ratings:
    +9
    Just some pics before the TV comes.
     

    Attached Files:

  4. Brock Landers

    Brock Landers
    Standard Member

    Joined:
    Jul 17, 2006
    Messages:
    34
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I saw from some review the following "we are slightly put off by the fact that it will only pass through 1080i. This means if you own a 1080p TV, you won't be able to send a full HD signal to it from your Blu-ray or HD DVD player via this stand."

    I intend to return to the home cinema fold soon with a 46" 1080p Sony and an upscaling Sony dvd player with HDMI connection so,have I
    got a problem if I buy this stand?

    It is very attractive due to the lack of clutter,but I will not comprimise quality.
     
  5. gary350

    gary350
    Active Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    55
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    south wales uk
    Ratings:
    +9
  6. MURPHYJL

    MURPHYJL
    Standard Member

    Joined:
    Jun 29, 2005
    Messages:
    114
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    they sell them in costco for 580 which includes vat. the price is putting me off a bit as i think it may not be worth the money .
     
  7. gary350

    gary350
    Active Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    55
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    south wales uk
    Ratings:
    +9
    My LCD came yesterday and its now hitched up to the RHTG800 stand.

    Sound quality is very good better than my Technics surround system but most of all it really looks good and easy to use.

    Would I buy one at £600+, only if I intended to buy a stand anyway and one that looks good, that would cost around £300/400 and you get a surround system thrown in with no messy speaker cables. As I said I got mine for £399so I am over the moon.
    The guy at our local sony centre tried to put me off the RHTG800 stand (because they did not have any) by saying it has iffy build quality, rubbish its a sony.

    gary
     
  8. gary350

    gary350
    Active Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    55
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    south wales uk
    Ratings:
    +9
    Finally arrived its slightly wider than the stand so a 40" would fit pefectly.

    gary
     

    Attached Files:

  9. MURPHYJL

    MURPHYJL
    Standard Member

    Joined:
    Jun 29, 2005
    Messages:
    114
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    looks good happy viewing.
     
  10. MalcT

    MalcT
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Hi

    I am looking at this stand too, to go with my 46X2000 bravia, but one question please:

    Can this unit pass through 1080p? There are so many conflicting articles on the net, some saying it does pass through and some saying it doesn't. Sony's manual for this stand also references 1080p.

    Can a user clarify once and for all what the position is please before I part with the cash??!!!

    Thanks
    Malcolm
     
  11. gary350

    gary350
    Active Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    55
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    south wales uk
    Ratings:
    +9

    Check page 44 of the PDF manual is that what you were looking for, HDMI section for details on 1080i/1080p.
    http://pdf.crse.com/manuals/3093227221.pdf

    See what you mean see this link (performance)http://www.cnet.com.au/hometheatre/homecinemakits/0,239028683,339280487,00.htm

    gary
     
  12. MalcT

    MalcT
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Thanks for the reply, but you see what I mean - conflicting information, so who do you believe?? That's why I wanted to get the view from an owner.
     
  13. LH54321

    LH54321
    Standard Member

    Joined:
    Sep 30, 2006
    Messages:
    6
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    Where are folks sourcing these?
    Doesn't seem to be too many stockists.

    And does it really clock in at 59 kilos in weight, that's around 9.5 stones :rolleyes:
     
  14. gary350

    gary350
    Active Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    55
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    south wales uk
    Ratings:
    +9

    The stand is very heavy it took 2 of us to manhandle it in the house, its rein- forced an so is able to take big LCDs and also has the speakers etc.

    gary
     
  15. gary350

    gary350
    Active Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    55
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    south wales uk
    Ratings:
    +9
  16. Michaelw77

    Michaelw77
    Active Member

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    479
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    43
    Location:
    Torquay
    Ratings:
    +125
    Hi. Does anyone know if the rht g800 is better than the rht g1000? If it is what things are better?

    Thanks, Michael
     
  17. gary350

    gary350
    Active Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    55
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    south wales uk
    Ratings:
    +9
    I do not think many will have both stands so info is scarce do a search on here for both models. I know the 1000 was close to £1K the 800 is nearer £700. First thoughts are the 800 is far the prettier.

    G1000 - http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=316883

    gary
     
  18. 4857

    4857
    Standard Member

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    36
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    I am awaiting delivery of rht800.already got copy of manual but I am not sure how to connect my panasonic sky set top box which does not have digital optical output.can anybody please advise.
     
  19. gary350

    gary350
    Active Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    55
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    south wales uk
    Ratings:
    +9
    page 15
    Connect this stand to a sat tuner using the INPUT OPT jack
    If a sat tuner does not have the OPTICAL OUT jack connect this stand using the AUDIO jacks.

    gary
     
  20. 4857

    4857
    Standard Member

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    36
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    Thanks for your reply Gary.I presume the audio leads from Sky Box are connected to speaker connections labelled audio on the theatre stand and not audio under TV label.
    The equipment I am having is as follows;

    SONY BRAVIA TV KDL 32D 3000
    SONY DVD RECORDER RDRHXD970
    SONY THEATRE STAND RHT G800

    Added to the above will be my Panasonic Sky Box which has no HDMI or optical digital connections.

    Despite reading all the manuals I am still confused as to the OPTIMUM way to connect these 4 pieces of kit together to give best sound and vision.

    I would be most grateful if you or anyone else [MATT from Sony?] could reply
    soon so I can source any additional cables I may require.

    THANKS
     
  21. owtuv

    owtuv
    Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    184
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +24
    Gary,

    Can you confirm that the RHTG800 stand does pass 1080p over HDMI (not restricted to 1080i as stated in some review) ?

    Regards,
    Ole Willy Tuv
     
  22. gary350

    gary350
    Active Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    55
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    south wales uk
    Ratings:
    +9
    The text below is taken from a review of the stand

    While we're happy to see this stand handle HDMI signals, we are slightly put off by the fact that it will only pass through 1080i. This means if you own a 1080p TV, you won't be able to send a full HD signal to it from your Blu-ray or HD DVD player via this stand.

    So the answer must be no

    gary
     
  23. cucumberuk

    cucumberuk
    Standard Member

    Joined:
    May 25, 2005
    Messages:
    18
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hi, I know the review says the stand will only pass 1080i but could they be mistaken? I say this because of a post on this forum that states 1080p 24fps through the stand.
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?p=5618770&highlight=1080p

    In addition if you look at the user comments on the review that quoted the 1080i limitations, there is a comment that it does pass 1080p:
    http://www.cnet.com.au/hometheatre/homecinemakits/0,239028688,339280487,00.htm
     
  24. s70rmp

    s70rmp
    Active Member

    Joined:
    Oct 26, 2004
    Messages:
    558
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +17
    Costco have these in or similar ones for £500 I think
     
  25. cucumberuk

    cucumberuk
    Standard Member

    Joined:
    May 25, 2005
    Messages:
    18
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I now have my stand set-up to feed a PS3 through the stand to a Sony 46W3000 via HDMI.
    I can confirm that the stand passes 1080p/24fps.:clap:

    Hope this helps to end the confusion.


     
  26. Dhekelian

    Dhekelian
    Standard Member

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Messages:
    15
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I have had this stand for a few weeks and overall I'm pleased with it, it looks good and passes 1080p through which is its best points I think.

    I have had a weird problem of my PS3, the picture kept going off and coming back on (I got the PS3 going through the RHT via hdmi). I had the PS3 changed but after a day it did again, I heard the PS3 working though so I thought it could be the hdmi lead, I put the hdmi lead in I use for my Virgin+ and it worked but bizarrely if I plugged the original PS3 lead straight into the TV (Sony 4oW2000) the PS3 works normally, still can't figure that one out, I have brought a new hdmi lead and now use it through the RHT.

    What I would like to know is it possible to set up the PS3 to use both a hdmi lead and optical lead to go through the RHT? Same for my Virgin+, HDMI for Pic and optical for sound? I have asked my local Sony centre and they have no clue.

    Are there any settings available for the RHT-G800? It would be good to see how other people have it set up.

    Also can you set the PS3 for 24fps manually? Everytime I try it stays on Automatic.
     
  27. andy1307

    andy1307
    Standard Member

    Joined:
    Dec 11, 2005
    Messages:
    69
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Hi I was wondering if you can help since you have one

    Im thinking of getting this stand , 40 or 46 tv, sky hd , ps3 and prob a dvd/hdd recorder (ive got an older sony one already)

    Is the stand any good and sorry to ask a stupid question but why link the HDMI up to TV/Sky/PS3 if the stand is only for sound

    would I be limted by the number of HDMI inputs for the stand (x2) since I would have 3 input units. And can the stand handle the optical inputs from the sky, dvd, and ps3 also?

    The stand looks the business
    Any advice welcome
     
  28. gary350

    gary350
    Active Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    55
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    south wales uk
    Ratings:
    +9
  29. Speedoman

    Speedoman
    Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    214
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bedfordshire
    Ratings:
    +9
    got the RHT-G800 last week from costco for £470 inc vat
     
  30. brighteyes

    brighteyes
    Active Member

    Joined:
    May 31, 2006
    Messages:
    100
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Somerset
    Ratings:
    +15
    I have this stand with a Sony KDL40X3500, PS3, HXD-RDR970 & Sky+ and after some fiddling with the menu it works great. :clap:

    Using HDMI control makes it all very easy once set up but my wife likes to use the Sky+ remote only but I cannot get the remote to control the volume, even though in theory it should work. I've tried the "0000" code but still no joy. Does anyone else have this problem or have they found a solution?:confused:
     

Share This Page

Loading...