1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

sony nwhd1 urgent help with playback problems

Discussion in 'Headphones, Earphones & Portable Music' started by doylo182, Jul 6, 2005.

  1. doylo182

    doylo182
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    hi,
    i got a sony nw-hd1 like 9 months ago, and now on certain tracks i try to play it will stop playing, and freeze, ive tried removing all the tracks, initizilizing the hard disk, uninstalling sonicstage, installing and transferring from a diffrent comp but nothing seems to work :lease:
    can someone please help?
    cheers, doylo
     
  2. Steven

    Steven
    Senior Moderator

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    36,455
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +6,232
    and a reset as well? time to ask Sony for help. You should still have your 1 year guarantee, so long as you didn't do anything it will be fixed for free :)
     
  3. doylo182

    doylo182
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    (fanx for your speedy reply btw)
    how do you do a complete reset? yeah i contacted them and they just said 'initilize it again' :confused: lol, they also said im not covered :(
     
  4. Steven

    Steven
    Senior Moderator

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    36,455
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +6,232
    why not covered? is there a built in battery switch? slide it off then on. My HD3 has one, don't know about HD1
     
  5. doylo182

    doylo182
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    i dunno, they said it can only be done by stuff which isnt covered, il contact them again, switching the battery doesnt reset mine, it just turns it like properly off
     
  6. Chox1988

    Chox1988
    Distinguished Member

    Joined:
    Mar 30, 2005
    Messages:
    16,821
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    basingstoke
    Ratings:
    +9,278
    Turning the battery switch off resets all settings so may as well be a reset switch.
     
  7. doylo182

    doylo182
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    not on mine it doesnt! wenever i let my mates borrow it they turn that off because ther retarded and think its the off switch and its always fine!
     
  8. Steven

    Steven
    Senior Moderator

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    36,455
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +6,232
    the built in battery switch isn't a reset. The manual says it just disconnects the battery in instances of long disuse
     
  9. doylo182

    doylo182
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    yer it stops all current and voltage jst to make sure
     
  10. doylo182

    doylo182
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    so has anyone realy got an answer?
     
  11. doylo182

    doylo182
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    or has it hapend to someone?
     
  12. RainFX

    RainFX
    Standard Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    18
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Make sure all your music is transferred off.

    To initialise the hard disk (as you've probably found), press the 'menu' button,
    move down to the 'Format' option, and press Right (>>). Then move down and select 'Initialize Hard Disk', and press Right (>>). Then when it asks you to proceed, press Left (<<) to highlight the 'Yes' button and press Play.

    To reset the device, it's very similar. Press Menu, move down to 'Format', press Right (>>). This time make sure 'Factory settings' is highlighted and press Right (>>). Again, when it asks you to proceed, press Left (<<) to highlight the 'Yes' option and hit Play. This should restore the factory settings.

    If that doesn't work, then you need to go back to Sony. I don't understand how they can say the device isn't covered - unless you've done something to invalidate the warranty (open it up, etc)?
     

Share This Page

Loading...