Question Sony KDL-43W805C - no sound from optical out?

Discussion in 'Sony TVs Forum' started by FaxFan2002, Apr 29, 2016.

  1. FaxFan2002

    FaxFan2002
    Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2003
    Messages:
    2,455
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Andover
    Ratings:
    +167
    Hi All,

    Recently setup a Sony KDL-43W805C with a YAS-105 soundbar in the bedroom. Now, I'm 100% sure I had the optical out setup and working, but now it seems to have stopped.

    I've taken the optical lead from the back of the TV and plugged into a CD player and it works fine, so it would seem the TV has lost this ability or I'm missing a trick somewhere. I've tried auto1, auto2 and PCM settings in the TV all with no joy.

    Anyone else got a similar setup?
     
  2. JayCee

    JayCee
    Distinguished Member

    Joined:
    Jan 20, 2004
    Messages:
    22,729
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Lanarkshire
    Ratings:
    +2,398
    Do you have a red glow at the end of the lead that you would plug into the soundbar?
     
  3. FaxFan2002

    FaxFan2002
    Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2003
    Messages:
    2,455
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Andover
    Ratings:
    +167
    It certainly does, however I have found the problem.

    The TV volume was on mute which also muted the optical out, turning off the mute and the sound bar (and TV) came to life. Turned the TV volume down to zero and just the sound bar was active. Obviously.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice