sony kdf-e50a12u dark seens

Discussion in 'General TV Discussions Forum' started by kedge a1, Jan 14, 2008.

  1. kedge a1

    kedge a1
    Standard Member

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    2
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    sony kdf-e50a12u picture is ok except dark seens seem a bit to dark cant brighten it on standerd any one help
     
  2. UkHardcore

    UkHardcore
    Active Member

    Joined:
    Oct 29, 2005
    Messages:
    130
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Glasgow
    Ratings:
    +5
    Time for a new bulb? Recently got one myself and made a world of a difference.
     
  3. kedge a1

    kedge a1
    Standard Member

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    2
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    tv is only 16 months old no where a can get new bulb at decient price
     
  4. logiclee

    logiclee
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 9, 2000
    Messages:
    1,741
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    116
    Location:
    Notts, UK.
    Ratings:
    +759
    Yep agree, time for a new bulb.

    A lot have bought from buyfromjapan on ebay but he doesn't have any listed at the moment.

    Have a look through the first couple of pages in the rear pro section and you will find a few bulb threads.

    Cheers
    Lee
     
  5. logiclee

    logiclee
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 9, 2000
    Messages:
    1,741
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    116
    Location:
    Notts, UK.
    Ratings:
    +759
  6. napper

    napper
    Standard Member

    Joined:
    Oct 14, 2009
    Messages:
    11
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +0
    Kedge did you brighten your picture?

    If not respond and I'll tell you how to tweak the service menu

    Regards..
     
  7. jazzimoo

    jazzimoo
    Standard Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    1
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    hi napper, have just bought one of these second hand which is approx 12-18 months old and its very dark, i have read about new bulbs and was hoping your way might save a few quid, would appreciate if you could help
     
  8. tb2010

    tb2010
    Novice Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    34
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2
    I'd be interested in his info as well if possible napper. I've got one of these tv's which i've just put a new bulb in but it's still a bit too dark.
     
  9. wicknwild

    wicknwild
    Active Member

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    128
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    21
    Location:
    London
    Ratings:
    +7
    I too would love to know. Any help would be much appreciated
     
  10. svpedraza

    svpedraza
    Standard Member

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    1
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Did anyone get the information from Napper on how to tweak the service menu, if so please send it my way.

    Thanks, this site is awesome.
     
  11. Deakam

    Deakam
    Standard Member

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Messages:
    4
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Likewise, I have a dark picture and replaced the bulb with a new one but it still seems dark, I can get into the service menu ok but then no idea what to adjust, any help would be greatly appreciated.
     
  12. mick3888

    mick3888
    Standard Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    6
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    please could you send me the service menu settings as some idiot has messed with mine thanks mick
     
  13. fozzyone

    fozzyone
    Standard Member

    Joined:
    Jun 4, 2011
    Messages:
    3
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Same here. Cant find info anywhere.
     
  14. mick3888

    mick3888
    Standard Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    6
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    its a pain mate people keep going on about the settings but no one has put them on here please someone put the service menu settings on please pretty please
     
  15. Deakam

    Deakam
    Standard Member

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Messages:
    4
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I do have the service manual which is a 15mb download, although it hasn't really helped me, let me know if you want it and i'll upload it.
     
  16. mick3888

    mick3888
    Standard Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    6
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    hi does it have the factory settings or how to reset them , its doing my head in just need to put it back to factory settings thanks for the help I will give it a go
     
  17. Deakam

    Deakam
    Standard Member

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Messages:
    4
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
  18. mick3888

    mick3888
    Standard Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    6
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    thanks for that helped with some problems, do you know how to select avo when in white balence adjustment,thanks again you have been a great help.
     
  19. Deakam

    Deakam
    Standard Member

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Messages:
    4
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I don't unfortunately, thats where I got stuck too, it doesn't seem to make sense as there is no AV0 channel from what I can tell.
     
  20. mick3888

    mick3888
    Standard Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    6
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I know it is very odd , I will keep looking for it let you know if I find it .
     
  21. fozzyone

    fozzyone
    Standard Member

    Joined:
    Jun 4, 2011
    Messages:
    3
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks for the manual. Will have a look
    And see if csn get brighter.
     

Share This Page

Loading...