1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sony HD5 volume limit problem?

Discussion in 'Headphones, Earphones & Portable Music' started by williamvdn, May 28, 2005.

  1. williamvdn

    williamvdn
    Standard Member

    Joined:
    May 27, 2005
    Messages:
    17
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    4
    Location:
    Amsterdam
    Ratings:
    +0
    I recently bought the HD5, great machine btw; anyway I removed the EU-volume limit and now the player wil 'black out' as soon as the volume-bar goes past the center :confused: .

    Anybody else experiencing this problem? I'm thinking of applying the limit again coz this just sucks!
     
  2. floppydonkey

    floppydonkey
    Active Member

    Joined:
    May 24, 2005
    Messages:
    53
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +8
    Have you checked the AVLS setting. Leave it off
     
  3. David Mackenzie

    David Mackenzie
    Banned

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    10,213
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Glasgow, UK
    Ratings:
    +1,310
    "Black out"? You mean the display gets garbled in some way? That sounds odd...
     
  4. Steven

    Steven
    Senior Moderator

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    36,419
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +6,211
    broke? tried reset yet?
     
  5. watchinthewheel

    watchinthewheel
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    that sounds like you got a defective unit there have you tried emailing sony about it? or would it void your warranty messing with the hidden menu?
     
  6. David Mackenzie

    David Mackenzie
    Banned

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    10,213
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Glasgow, UK
    Ratings:
    +1,310
    It wouldn't void the warranty I don't think. If you had opened it up and played around with the insides it would, but Sony have no way of telling you've been in the menu anyway (assuming you go back in and turn on the Limiter before sending it back that is!)
     
  7. williamvdn

    williamvdn
    Standard Member

    Joined:
    May 27, 2005
    Messages:
    17
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    4
    Location:
    Amsterdam
    Ratings:
    +0
    Thanks for the replies!
    The 'black out', as i've now found out, only occurred with my travel speakers, so I recon it's got something to do with the type of jack or something like that? Seems rather odd though.... With headphones I've got no probs so it isn't a big deal.

    thx!!!
     
  8. KeanosMagicHat

    KeanosMagicHat
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 7, 2005
    Messages:
    4,551
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Location:
    England, UK.
    Ratings:
    +554
    If by "black out" you mean the display backlight then, if it is the same as the NW-HD1, when you change the SP setting in the system menu for some reason it switches the backlight off too so you have to come back out and manually set the backlight on from the main player menu (not the hidden system menu).
     
  9. timlamb

    timlamb
    Standard Member

    Joined:
    Jun 8, 2005
    Messages:
    3
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hi,

    Just bought the Sony HD5 and want the sound put up to decent level!

    Can anyone point me in the right direction to disable the EU limiter via the hidden menu? I didn't even know there was a hidden menu! :)

    Thanks very much!

    Tim
     
  10. mcfarfs

    mcfarfs
    Banned

    Joined:
    Mar 11, 2005
    Messages:
    1,367
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    Tunbridge Wells
    Ratings:
    +12
  11. Mike_manchester

    Mike_manchester
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Its not the same procedure - use this for hd-5....

    Start the player. Start playing a song. Turn the HOLD function on by sliding the swich at the top. Then, Hold the SEARCH/MENU button and enter the button sequence:

    Right, Right, Left, Left, Right, Left, Right, Left, Up, Down.

    Let go of the buttons, and put the HOLD switch back to its original position.
    The backlight will cut out and you'll be in the service menu with "POWER" displayed.

    Press DOWN twice to select OTHERS and press Right to get into the menu.
    Press up 4 times to get to SP SET (Sound Pressure Setting).
    Press Play/Pause to get into change the option. Then press SEARCH/MENU to
    toggle the option on or Off (obviously, Off is for louder sounds).

    Press PLAY to preserve setting and return to SP SET screen, then press and hold STOP (power on/off button) to switch off the player.

    When you next switch on, the volume restrictions will have been lifted.

    As a one off, you will have to now reset the OPTIONS for backlight and playmode as they will have defaulted to backlight off and playmode one song.


    Happy listening

    Michael
     
  12. wilto

    wilto
    Standard Member

    Joined:
    Apr 23, 2005
    Messages:
    309
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Cardiff
    Ratings:
    +2
    It is the same procedure......worked for me.
     
  13. Mike_manchester

    Mike_manchester
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Appols - it is the same procedure - i didnt read it thru properley :rolleyes: :oops:

    Michael
     
  14. timlamb

    timlamb
    Standard Member

    Joined:
    Jun 8, 2005
    Messages:
    3
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks to you all for your responses.

    I've now got a decent sound level - and it's a pleasure to have to turn it down occasionally!

    I was on the verge of returning it to my Sony shop yesterday, and now I'm glad I didn't.

    Thanks again.

    Tim :thumbsup:
     
  15. timlamb

    timlamb
    Standard Member

    Joined:
    Jun 8, 2005
    Messages:
    3
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    meant to ask ......

    Has anybody seen or used the remote for the Sony HD5?

    I'm interested in getting one but the local Sony shop say they have to order it in on a "special" and that it will be £75.00!.... and they can't show me what it looks like either!

    Cheers,


    Tim

    :)
     
  16. KeanosMagicHat

    KeanosMagicHat
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 7, 2005
    Messages:
    4,551
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Location:
    England, UK.
    Ratings:
    +554
    £75.00 is very expensive ... see this thread for further discussion ...

    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=217645
     

Share This Page

Loading...