1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sony DCR-PC9 video out problem

Discussion in 'Camcorders, Action Cams & Video Editing Forum' started by jimhong, Jul 30, 2002.

  1. jimhong

    jimhong
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Hi there,

    I've owned this for a couple months now, but have only just tried sending out video to the TV tonight. I was only able to get audio out to the TV. Could not get any video to show.

    I used the cable that came with the camcorder. It plugs into the yellow port near the top of the camera. Plugged the A/V cable into: First, the A/V inputs on the front of my UltimateTV receiver and then directly to the back of the TV (when the first failed).

    Any ideas on what setting I need to change?

    Thanks,
    Jim
     
  2. alan8477

    alan8477
    Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    574
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Pershore
    Ratings:
    +5
    That should work.

    People sometimes have problems with recording from analogue on th PC9, but the other way is normally simply a case of doing what you have done.

    Do you get no image at all?
     
  3. jimhong

    jimhong
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Nope, I get no image at all. Just audio.
     
  4. alan8477

    alan8477
    Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    574
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Pershore
    Ratings:
    +5
    I take it both of those inputs to your TV work perfectly well for other devices?
     
  5. jimhong

    jimhong
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Well, I don't know about the UltimateTV inputs on the front of the receiver. That's why I also used the rear A/V inputs on the TV itself. I know those work.
     
  6. alan8477

    alan8477
    Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    574
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Pershore
    Ratings:
    +5
    Which cable are you using? Please describe both ends.
     
  7. jimhong

    jimhong
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    It's the one that came with the camcorder. On one end it looks like it has an 1/8" jack that goes into the camcorder. On the other end is your standard Composite A/V outputs: 1 Yellow RCA, 1 Red RCA, and 1 White RCA.
     
  8. alan8477

    alan8477
    Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    574
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Pershore
    Ratings:
    +5
    Just noticed from your profile details that you are USA based. You haven't by any chance got a PAL/NTSC problem. On my PC9 the default output is PAL playback. You may need to change the menu option on the output: FN MENU VCRSET.

    Even with this set incorrectly I would have expected you to get some sort of image.
     
  9. jimhong

    jimhong
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I don't see this option in the VCRSET menu.
     
  10. alan8477

    alan8477
    Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    574
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Pershore
    Ratings:
    +5
    Perhaps it does not appear on a US model.
     

Share This Page

Loading...