1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sony 940 - connecting up my Tannoy msub 10

Discussion in 'Cables & Switches' started by bark, Jan 2, 2001.

  1. bark

    bark
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    hi,

    i've just purchased a sony 940 amp and
    tannoy msub 10 subwoofer. the subwoofer
    has and ordinary phono red and black
    input and also loudspeaker level in and
    out but the amp only seems to have 2
    seperate outputs for subwoofers (these are
    only single outputs thought). i connected up
    both outputs into the phono inputs of the
    subwoofer and it seems to work fine. am i correct in what i'm doing? is there a better
    way of connecting this up? they're 2 fairly
    popular components so i'm hoping someone will
    have come across this before!!

    thanks in advance,

    bark

    ------------------
    "Maybe, just once, someone will call me 'sir' without adding, 'you're making a scene.'"

    - Homer J. Simpson.
     
  2. Paul D

    Paul D
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 27, 2000
    Messages:
    2,620
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +391
    The double sub phono output on the amp is for two separate subs. Usually on subs one of the phono inputs is for mono input (in this case with the sony it is) but some amps feed stereo output for the sub(thats why theres two phono 'in' on the sub. How you have it set up should be fine but only one phono is necessary. Hope this helps.Paul

    ------------------
    I'am not drinking anymore....but i'am not drinking any less
     

Share This Page

Loading...