Sky+ to DVDR recording.

Discussion in 'Sky Digital TV Forum' started by madcyril, Jul 16, 2005.

  1. madcyril

    madcyril
    Active Member

    Joined:
    May 30, 2004
    Messages:
    1,049
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +94
    Had my Sky+(Pace V1) installed yesterday and need some help.I want to record to my DVDR75 occasionally so I connected it via a scart lead but the picture is in black and white.The DVD is connected to a Yammy 757 via a scart to svhs cable so the video output is set to S-video.If I toggle this it makes no difference.I can record via the amp but would prefer to do it directly.Come people where am I going wrong?
     
  2. Nick_UK

    Nick_UK
    Banned

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    9,748
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +270
    I think you'll find that the scarts sockets on the Pace don't support s-video. There is an s-video socket on the back.
     
  3. madcyril

    madcyril
    Active Member

    Joined:
    May 30, 2004
    Messages:
    1,049
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +94
    I'm using the s-video on the pace to connect to the amp.Can you offer anyway round my problem.
     
  4. Nick_UK

    Nick_UK
    Banned

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    9,748
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +270
    Can't you use an RGB scart cable between the Pace and DVD recorder ?
     
  5. madcyril

    madcyril
    Active Member

    Joined:
    May 30, 2004
    Messages:
    1,049
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +94
    I'm using THOR scart cables and the picture is perfect but in B&W.
     
  6. Starburst

    Starburst
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    17,842
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Ilkeston
    Ratings:
    +975
    A diagram may help.

    It sounds like the SKY+ is feediing RGB to the DVD recorder which is then passing through the signal via it's scart socket but there is no conversion going on when set to s-video hence the B&W picture.
     
  7. madcyril

    madcyril
    Active Member

    Joined:
    May 30, 2004
    Messages:
    1,049
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +94
    Thats what I thought so I recorded a bit of Sky to test and the recording was B&W.
     
  8. Starburst

    Starburst
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    17,842
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Ilkeston
    Ratings:
    +975
    How was the DVD recorder connected to the telly?
     
  9. madcyril

    madcyril
    Active Member

    Joined:
    May 30, 2004
    Messages:
    1,049
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +94
    Here goes-

    A Yamaha 757 is connected to the plasma via component.
    The Pace is connected to the amp via S-video and Digi optical link.
    The DVDR75 is also connected to the amp via Scart to S-video.
    I then used a scart cable from the Pace scart(vcr) to the DVDR scart.
    On the DVD menu I changed the video output to S-video.Even if alter this to RGB it makes no difference to the recording.
     
  10. Starburst

    Starburst
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    17,842
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Ilkeston
    Ratings:
    +975
    So the SKY+ s-video to the amp which then converts internally to component is ok on your display?

    The DVDR scart is configured to output s-video which the amp is then expecting and it can itself convert s-video to component?

    The SKY+ VCR scart is Composite only so perhaps the DVDR is tripping up as it expects RGB? So swap the scart cable from the VCR scart socket to the TV scart socket on the SKY+ and making sure RGB is selected try that.
     
  11. Nick_UK

    Nick_UK
    Banned

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    9,748
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +270
    Sounds like you might have a faulty s-video cable. S-video carries the b&w information on one wire, and the colour information on the other. If the colour wire or plug is broken, you only get b&w. Make sure that you haven't got a bent or broken pin.

    P.S. Great amp ! I'm thinking of trading up my RXV640 for one !
     
  12. madcyril

    madcyril
    Active Member

    Joined:
    May 30, 2004
    Messages:
    1,049
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +94
    Starburst,you are correct on both points,everything displays correctly on the screen.I,ll swap the scart on the Pace and see if it works(tho I may tried that cant remember).
    Cheers.
    Nick_UK,I'm using a scart cable between the Pace and DVDR which I know is fine.As for the Amp I am very pleased with it but if you can still get a 750 they are virtually the same and alot cheaper.
     
  13. madcyril

    madcyril
    Active Member

    Joined:
    May 30, 2004
    Messages:
    1,049
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +94
    Unbelievable,after all the messing about I,ve realised that although the recording is B&W on the DVDR75 if I swap the disk to my Pio 575 its in colour :confused: and worse still the PQ is not as good as it is if I record thru the S-Video on the amp so the last few hours has been a waste of time :suicide: but thanks for the input Nick_UK and Starburst.

    Just one more problem still involving the DVDR75.Anything played on the DVDR thru the amp displays in 4.3 even tho 16.9 is selected in the menu.Would this be because the video output is S-video or could it be down to the cable.

    I,m sure your now aware I,m not the most knowledgeable here.
     

Share This Page

Loading...