1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sky+ 'S video out'?

Discussion in 'Sky Digital TV Forum' started by Galaxy, Nov 17, 2002.

  1. Galaxy

    Galaxy
    Active Member

    Joined:
    Feb 22, 2001
    Messages:
    530
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Essex.........UK
    Ratings:
    +6
    Hi,
    Can anyone shed some light? does the sky+ box have 'S' out?
    or give me a link to the info?

    Thanks David
     
  2. Xeonic

    Xeonic
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    It sure does! And it works at the same time as the RGB scart, too!
     
  3. Galaxy

    Galaxy
    Active Member

    Joined:
    Feb 22, 2001
    Messages:
    530
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Essex.........UK
    Ratings:
    +6
    Thanks Xeonic, just one other point is it through the scart socket or a seperate 'S' connector?
    My buying one of these boxes depends upon this outcome! LOL
     
  4. Messiah

    Messiah
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 22, 2002
    Messages:
    7,529
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +339
    It's a separate, standard S-Video connector.
     
  5. ian_guinan

    ian_guinan
    Member

    Joined:
    Apr 14, 2001
    Messages:
    1,163
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Australia
    Ratings:
    +18
    Just to add that it is ONLY output as s-video on the s-video connector and not via SCART.

    Ian Guinan
     
  6. Galaxy

    Galaxy
    Active Member

    Joined:
    Feb 22, 2001
    Messages:
    530
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Essex.........UK
    Ratings:
    +6
    Thats great, thanks both of you.

    Now to decide if the £10 per month on top of the £250 is really worth it or just another rip off? LOL
     
  7. danny-p

    danny-p
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Ive got sky+ and cannot obtain a picture/sound when i connect it to my panasonic th42w4b plasma via rgb scart(sky+ output) to component / composite imputs on the plasma (ixos 5 rca). The only way i can get a picture is with standard s-video to s-video.
    Is it a fault with the sky signal output or the reccomended ixos cable. When i leave the scart to 5 rca cable connected then connect the s-video to s-video the picture works on component mode???
    Any help would help? Cheers Danny-p
     
  8. AV Junky

    AV Junky
    Active Member

    Joined:
    Oct 30, 2002
    Messages:
    1,208
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Cheshire, UK
    Ratings:
    +67
    If you're saying that you've connected STB to plasma using a cable with SCART at one end and 5RCAs at the other, then no wonder you've got no picture!

    You need to get an RGB to component converter to do this. Although it's confusing, with the term 'RGB' being used in conjunction with both RGB scart and the signal carried by component leads, they are not one in the same.

    An example of a suitable converter is given in the link below
    Lektropacks RGB scart to component
     
  9. danny-p

    danny-p
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    av junky cheers for the link.

    BTW i didnt make that ixos rgb scart to 5 rca cable in my garage at home i was reccommended it by the guys at 7oaks where i bought my arcam dv27 dvd player. They said this would work fine with the arcam (which it does) and with your sky+ "Providing it is RGB compatable" (which it is).
    Dont get me wrong the cable does work fine in component mode when you leave the s-video connected .... which must be using the s-video a an extra sync or somthing.
     
  10. danny-p

    danny-p
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    (sky+)
    When connecting s-video to s-video (sky+ to plasma) there is small interfearance with the picture.
    This is using a £5 cable... would buying a top of the range (qed,ixos etc ) cable eliminate this or is the intefearance from the back of the plasma in.
    Dont get the wrong idea the picture is good just text has specks of blur flickers and as you know plasmas are very good at picking up a bad signal and showing it up well!
     
  11. AV Junky

    AV Junky
    Active Member

    Joined:
    Oct 30, 2002
    Messages:
    1,208
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Cheshire, UK
    Ratings:
    +67
    Apologies danny-p. It wasn't until I read throught some of the info on the link that I found out about some Panny plasmas accepting RGBS via direct cable connections. That was a new one for me. No offence intended :blush:

    However, it does still sound like a connection problem. As you say, could be a synch issue.

    Could be an idea to post in the Plasma and LCD forum, to try and find a fellow owner who's used the same connections.

    Also, if you haven't seen it yet, there is a post in the Progressive Scan forum from someone else having trouble getting RGB through to his plasma. Could be worth a look?
     
  12. danny-p

    danny-p
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Cheers will do AV junky
     

Share This Page

Loading...