Sky Q hybrid self install

GMacgp

Novice Member
Hi I have received a sky q box with a hybrid LNB (6 F type connectors) that I suppose are auto sensing.
I put the LNB on my 80 cm dish and all connectors work on a HD+ box with perfect signal and quality, but when I connect two cables to sky q I dont get a signal. tried different settings on the q box (wideband and scr) still no signal. is the problem with the auto sensing on LNB or is it in sky q box ?
any advice would be welcome as I am installing it in France hence no sky help
 

neilball

Well-known Member
Are you sure all 6 outputs on the LNB are the same? I thought the early hybrid LNBs had 2 x wideband outputs and 4 x “standard” outputs, so you needed to ensure Sky Q was connected to the correct outputs on the LNB.
 

GMacgp

Novice Member
There is no marking on the f type connectors. Line of 4 and line of two, I tried all six on the sky+ HD and they work, tried the line of 2 on sky q , no joy, I will try the others later
 

Bacus

Distinguished Member
There is no marking on the f type connectors. Line of 4 and line of two, I tried all six on the sky+ HD and they work, tried the line of 2 on sky q , no joy, I will try the others later
The line of 4 "F" outputs are for normal Sky box, freesat etc.
The line with only 2 "F" outputs are the wideband outputs for SkyQ.
 

tom 2000

Well-known Member
The line of 4 "F" outputs are for normal Sky box, freesat etc.
The line with only 2 "F" outputs are the wideband outputs for SkyQ.
Would all 6 work with normal sky as OP reports?
 

rs101

Active Member
Would all 6 work with normal sky as OP reports?
Only if it's one of the second version hybrid LNBs.
The very first ones were 2Q +normal, but were only available very briefly. Then they switched to a 6 universal output and last year back to a 2+4 version (there's also a 2+2 out there).
 

tom 2000

Well-known Member
Then if the OP has a hybrid and if they all work on Sky + then it is a Universal x 6.
 

GMacgp

Novice Member
Hi
thanks for all the comments, after some time I eventually found two outputs (in the line of 4) that worked, bizarre really as the model EL010 should work for all ports, anyway happy now all is good
 

Similar threads

The latest video from AVForums

LG CX 4K OLED TV Review: The best TV of 2020?
Top Bottom