Dismiss Notice
Attention AVForums app / Tapatalk users
Sadly GDPR means that, from 25th, we can no longer offer access to AVForums via the branded app or Tapatalk.
Click here for more information.

SKY+ - Picture Quality via Sky Link

Discussion in 'Sky Digital TV Forum' started by pedromartinez, Feb 3, 2004.

  1. pedromartinez

    pedromartinez
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Hi,

    Just had a Sky+ v1 box installed (through the £99 deal :clap: )

    Overall very happy with Sky+. The PQ on my plasma looks a lot better than through standard digibox, however, the feed to my 2nd TV (via Sky Link) has degraded quite substantially.

    Before the install of Sky+, the PQ on my TV was superb but now I can clearly see rolling diagonal banding across the screen.

    I have checked the RF settings (they are the same as I was using on my standard Digibox), have updated the Sky+ software, and have tried to fine tune my TV picture settings but still have the problem!

    Anyone else had a problem like this with Sky+ & Sky links?

    cheers
     
  2. Starburst

    Starburst
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    17,842
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Ilkeston
    Ratings:
    +975
    Have you tried a totally new RF frequency instead of just trying to fine tune the existing one?
     
  3. pedromartinez

    pedromartinez
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Starburst

    Yes forgot to say I retuned from channel 55 to 50 with the same results.

    thanks anyway
     
  4. Starburst

    Starburst
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    17,842
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Ilkeston
    Ratings:
    +975
    There must be differences between the RF modulators used in standard makes/models of digiboxes and SKY+ versions. This might explain the interfernece that has been introduced, of course it may be a faulty modulator but I would certainly look to an outside influence before considering a call out.

    I have the original SKY+ and have no problems using the TVlink.
    However last year after 4 years of usign a TVlink on channel 68 it suddenly just carried nothing, retuning to another channels solved the problem but to this day I have no idea why this happended.

    Do you get the same interference using RF1 as well as RF2?
    Do you run the SKY+ RF output through any boosters or distribution units and can you connect the SKY+ to a a telly on a short lead and see if the shorter cable eliminates the interference.
     
  5. Techno Freak

    Techno Freak
    Standard Member

    Joined:
    Aug 24, 2003
    Messages:
    312
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    North-East
    Ratings:
    +0
    Mine did exactly the same thing when I upgraded to a V1 Sky+ last week.

    I have the RF2 split and feeding 2 tv's.

    I moved the RF frequency from 57 to 47, then back to 57 - and also made sure the cable connections into the splitter were snug and it then worked a treat.

    Check your co-ax cable to the other TV is'nt running too close to a power cord, extension cable or something - electricity can cause that sort of 'rolling banding' interference.
     
  6. pedromartinez

    pedromartinez
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Techno

    Seems to make sense ( why didn't I think of that :rolleyes: )

    I'll give it a go

    cheers
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice