SKY+ HDD upgrade (250gb) your advice please?

Discussion in 'Sky Digital TV Forum' started by adeyb, Feb 22, 2005.

  1. adeyb

    adeyb
    Active Member

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Messages:
    243
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +10
    Help!

    Just upgraded the HDD in my V2 Pace Sky + box, said on the hummer site to run housekeeping, which I did, box turned itself off after a few seconds, I waited over 45 mins and it didnt restart, so I turned it on manually, watched tv for a few mins, pressed pause and I get a message to call sky. I used the maxtor 250gb drive (6B250R0 Diamondmax 10). Was I impatient, is it normal for the box to go off and should I have waited for it to restart in its own sweet time?

    Ive just ran the housekeeping thing again and am waiting for it to restart this time, I'll give it an hour.

    any suggestions please before I chuck the 40gb drive back in and relegate this new drive to music server duties?

    thanks

    Adeyb
     
  2. Nick_UK

    Nick_UK
    Banned

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    9,748
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +270
    If the HDD is set up correctly (Cable Select - CS), then I guess it could be faulty.
     
  3. adeyb

    adeyb
    Active Member

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Messages:
    243
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +10
    it was on CS, had a search on another forum and it seems this series of Maxtor has compatibility issues and somebody described the same symptoms, ive chucked the 40gb original drive in it until I find somewhere with a recommended drive model in stock

    cheers

    Adeyb
     
  4. adeyb

    adeyb
    Active Member

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Messages:
    243
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +10
    Not being one to give up I've just thrown a Maxtor 200gb 6b200P0 in it with no problems, i'll have to find a use for the 250gb so, in my experience I would NOT recommend the use of a Maxtor 6B250R0 Diamondmax 10 in a version 2 Pace Sky+ box, I tried a firmware update and it had no effect on the 250gb

    cheers

    Adeyb
     
  5. Henry

    Henry
    Active Member

    Joined:
    Aug 9, 2000
    Messages:
    2,194
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Hull
    Ratings:
    +52
    I had a few problems initially with upgrading my HDD (a Maxtor 250Gb but not the Diamondmax 10). I had to do a low level format on the drive after each failed attempt. On the third attempt it worked fine. Doing absolutely nothing differently. It might be worth trying that.
     
  6. Boy Lex

    Boy Lex
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I think maybe 250gb is a little ambitious! The 200gb maxtor seems to work fine - I've been using it for over a month with no problems. I've not gone beyond 60% free yet - and I've been busy. I think if I used even the half of the rest of this drive, the planner would be too full to navigate anyway!
     
  7. Henry

    Henry
    Active Member

    Joined:
    Aug 9, 2000
    Messages:
    2,194
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Hull
    Ratings:
    +52
    True. I've got 250Gb and only ever used 52% at peak. The planner does get mighty full indeed. What we could really do with is "Page Up" and "Page Down" functions on the Sky+ Planner. That'd make life much easier. I wonder with the Sky+160 here whether that could happen!
     
  8. adeyb

    adeyb
    Active Member

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Messages:
    243
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +10
    you do!!

    use the channel up and down whilst in the sky+ planner and it pages up and down!

    I only wanted to upgrade mine after finding this out from a mate of mine

    cheers

    Adeyb
     
  9. Moviebuff

    Moviebuff
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 10, 2004
    Messages:
    2,124
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Southampton
    Ratings:
    +266
    Installed a Maxtor Diamond 9 250 gb, which has been in there for a good 6 months, and it's never missed a beat. - Touch wood :eek:
     
  10. Starkiller

    Starkiller
    Active Member

    Joined:
    Nov 3, 2003
    Messages:
    202
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +3
    I too had the same problems with a 250gb maxtor diamond 10,
    i reformated it(full zero write, 36hrs ish) worked for a bit then crashed

    swapped for old WD 80GB, which is ok ish, till i get a 160/200

    the 250 when in my PC so no loss
     
  11. Nick_UK

    Nick_UK
    Banned

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    9,748
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +270
    Mine has been using a Diamond 9 200Gb for about 9 months now, with few problems.
     
  12. timp

    timp
    Standard Member

    Joined:
    Jun 26, 2003
    Messages:
    71
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    South Coast UK
    Ratings:
    +1
    <touching wood>
    Been using a 250GB WD (Aldi cheapo, £80) and it's fine, usual fan noise though so I've got one of the Maxtor 160GB 5400 QV drives from Technoworld thats gonna go in as soon as I've copied off all the stuff to DVD-R. Thanks to whoever for the ch+ / ch- button page down tip!
     
  13. Cynthia 7

    Cynthia 7
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Hi adeyb

    Thanks for the information about using the + and - channel buttons to "turn the page" on the planner. I've had Sky+ for a year and never realised that; I always found it an irritation to have to use the down button all through the planner. Maybe I didn't read the manual thoroughly as I was too anxious to play with the new toy!

    I learn something every day on this forum, which is why it's so fascinating.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice