1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sky+ box with SDI is there a big difference ?

Discussion in 'Sky Digital TV Forum' started by alwyn, Mar 7, 2005.

  1. alwyn

    alwyn
    Active Member

    Joined:
    Dec 10, 2002
    Messages:
    562
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    west country
    Ratings:
    +13
    Has anyone purchased one of these modded sky+ boxes with sdi and if so is it worth the £500 outlay?
     
  2. Gordon @ Convergent AV

    Gordon @ Convergent AV
    Distinguished Member AVForums Sponsor

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    13,979
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Living in Surrey, covering UK!
    Ratings:
    +2,780
    Alwyn,

    I was at a clients last weekend who bought one from David at Plugged in. I set it up with his Panny50" SDI to Lumagen HDP Pro. Also fed Component from a john sim convertor to another input on the scaler. The difference was pretty obvious to me, the customer, and his partner. SDI was much sharper, more detailed, less noise....looked amazingly good for a Sky box. This was on NEWS24.

    Gordon
     
  3. alwyn

    alwyn
    Active Member

    Joined:
    Dec 10, 2002
    Messages:
    562
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    west country
    Ratings:
    +13
    Thank you for that Gordon,but was the difference worth £500 or is there a cheaper way of converting to sdi?
     
  4. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,293
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,215
    well if you source your own box the mod is £220ish i think Plugged in and PJ Hifi do em IIRC
     
  5. scrowe

    scrowe
    Active Member

    Joined:
    Jan 8, 2005
    Messages:
    630
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    46
    Location:
    Brighton
    Ratings:
    +177
    I've just sourced one off ebay for slightly cheaper, (brand new box) and bunged in a 160Gb hard disk. There is a very marked difference, IMO colours richer, everything sharper. I'm feeding it into a Lumagen HDP scaler and into a Pio 505XDE.

    I am noticing what I gather is called 'combing' (I'd heard the term before but never actually seen the effect until now) on a couple of low bitrate channels, e.g. FX289, but this may be a scaler/plasma problem rather than inherent to the SDI mod. My scaler setup is far from optimised, but if the best possible picture quality from Sky is your aim, it's the only way to go.
     
  6. alwyn

    alwyn
    Active Member

    Joined:
    Dec 10, 2002
    Messages:
    562
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    west country
    Ratings:
    +13
    Thank you Scrowe that was most helpful
    alwyn
     

Share This Page

Loading...