Question Sky ADSL to Fibre changeover

Discussion in 'Sky Digital TV Forum' started by Markee, Feb 11, 2019.

  1. Markee

    Markee
    Active Member

    Joined:
    Dec 12, 2005
    Messages:
    1,634
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Oxford
    Ratings:
    +183
    hi all, just looking for some advice please.

    I have recently upgraded to Sky Fibre and Sky Q.

    My broadband is changing over from normal Sky ADSL to Sky Fibre this week and the Sky Q Hub has arrived.

    At the point of changeover, will the Sky Fibre work with the Sky Hub until I change over to the Sky Q Hub, or will it not work until the Sky Q Hub is installed?

    Thank you in advance.
     
  2. tom 2000

    tom 2000
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    3,975
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Craigavon, Northern Ireland
    Ratings:
    +405
    Wrong forum. But anyway. Are you changing to Full Fibre all the way (FTTP) or FTTC? If the latter the final leg still comes through the telephone line and I suspect the actual Hub makes little difference.
     
  3. Markee

    Markee
    Active Member

    Joined:
    Dec 12, 2005
    Messages:
    1,634
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Oxford
    Ratings:
    +183
    Sorry for putting this in the wrong thread, just went straight to the Sky Digital TV forum.

    It's FTTC - telephone line is still a copper connection in the house.

    Thanks for taking the time to answer.
     
  4. TJT1

    TJT1
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Messages:
    4,665
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    East Sussex, UK
    Ratings:
    +1,093
    There is a difference between ADSL and VDSL (fibre). When I switched from ADSL to fibre, I had to alter a setting in my Netgear router from ADSL to VDSL.
     
  5. tom 2000

    tom 2000
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    3,975
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Craigavon, Northern Ireland
    Ratings:
    +405
    During my troubles with BT they chopped and changed me between FTTC and “copper” Broadband a lot and I didn’t have to touch my router once. FTTP Day is tomorrow.
     
  6. Markee

    Markee
    Active Member

    Joined:
    Dec 12, 2005
    Messages:
    1,634
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Oxford
    Ratings:
    +183
    Thanks for all your help everyone.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice