search currently unavailible

Discussion in 'Satellite TV, Sky TV & FreeSat' started by holiday, Jan 7, 2012.

  1. holiday

    holiday
    Active Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    121
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Leicester
    Ratings:
    +4
    Trying to search for a program and keeps saying search currently unavailible what can this mean and how do you fix it

    Trying to search for a program and keeps saying Trying to search for a program and keeps saying search currently unavailible what can this mean and how do you fix it what can this mean and how do you fix it
     
    Last edited by a moderator: Jan 7, 2012
  2. Tight Git

    Tight Git
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 3, 2004
    Messages:
    6,332
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +597
    Shouldn't this be in the Forum Feedback sub-section?
     
  3. holiday

    holiday
    Active Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    121
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Leicester
    Ratings:
    +4
    its on my sky 1tb hd box epg
     
  4. Tight Git

    Tight Git
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 3, 2004
    Messages:
    6,332
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +597
    Sorry, I thought you meant the Forum search facility! :facepalm:
     
  5. logiciel

    logiciel
    Moderator

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    52,971
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    UK
    Ratings:
    +5,718
    Some temporary problem - almost certainly gone by now.

    Please edit your duplicate posts that have had to be merged into one.
     
    Last edited: Jan 7, 2012
  6. davemurgatroyd2

    davemurgatroyd2
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 26, 2004
    Messages:
    8,557
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Location:
    Oxford
    Ratings:
    +1,327
    Usually it means that the EPG has not yet been fully cached to the HDD. It usually happens if the box is turned off at the mains or into "deep standby" (red LED on front not orange for normal standby) or both tuners have been in use to record simultaneous recordings for some time - it is also one of the reasons you sometimes see "listings not available in future listings. When the EPG downloads yo your HDD it initially downloads the "now and next" data, then the 7 day EPG next and finally the full programme data including series links, synopsis info and it is this which the search facility uses and so does not work until all parts of the EPG data have downloaded which can take a while if both tuners are otherwise occupied with recording and viewing.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice