Samsung tv no picture on dtv

Discussion in 'General TV Discussions Forum' started by gizaha, Jan 6, 2016.

  1. gizaha

    gizaha
    Novice Member

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    4
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Greece
    Ratings:
    +0
    Hello there. I have a problem with my samsung tv, le37s86bd

    I had problems with red and ghosty picture, i replaced t-con and now it's ok.
    I also have another problem (it was before replacing t-con). I have no picture on dtv, only audio*.
    This happens only on dtv, if i view through scart hdmi or anything external it works fine.
    The menu/gui works ok on dtv. It finds digital channels on search, but not have picture.
    *I'M NOT 100% PERCENT IF I HAVE AUDIO ON DTV because i have a problem in tv speakers that i'll fix tommorow.
    I tried factory reset from menu, reset from service menu, no result.
    So I suspect the digital receiver part. I would like to know exactly which part is on the main board.

    If someone knows something i don't know or can suggest a useful test to do, i would like to hear.
    Also please, in respect of the forum and others, if someone DOESN'T KNOW, i would appreciate to not post anything.
    Thank you.
     
  2. JayCee

    JayCee
    Distinguished Member

    Joined:
    Jan 20, 2004
    Messages:
    23,362
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Lanarkshire
    Ratings:
    +2,514
    And...with respect to you...don't post until you're sure of the symptoms.
     
  3. gizaha

    gizaha
    Novice Member

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    4
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Greece
    Ratings:
    +0
    1 I explained that i have a problem with my speakers.
    2 It doesn't change the result.
     
  4. gizaha

    gizaha
    Novice Member

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    4
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Greece
    Ratings:
    +0
    New info.
    On external input (hdmi rca etc) i have both picture and audio.
    On analog tv i have both picture and audio.
    On DTV i have no picture, only audio. The dtv receiver doesn't seems dead, because it find the channels on search. Also the signal strength bar is near ~70-80%. Comparing the signal strength percentage with another tv i have in the same house, there are near similar numbers.
    I unsolder and remove the big emi shield. Underneath there were a lm317n (working) some capacitors, 2 bga chips etc. I don't know if dtv circuit is this, or if it's the other with emi shield, underneath the rf plug.
    Any ideas?
    Thank you.
     
  5. gizaha

    gizaha
    Novice Member

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    4
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Greece
    Ratings:
    +0
    Update.
    The tv seems to be mpeg2 compatible while in Greece we have mpeg4, thus the "sound only" problem.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice