Samsung HD 850 v's HD 745

Discussion in 'Blu-ray & DVD Players & Recorders' started by paulmc, May 10, 2005.

  1. paulmc

    paulmc
    Standard Member

    Joined:
    Apr 24, 2005
    Messages:
    68
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Is the 850 better / worse does it have more or less features?

    I am looking for a DVD that uses the Faroudja chip set to improve the fast motion blurring 'fuzzing' on my Optima H30a

    The HD 850 is also cheaper than the 745 strange

    any thoughts
     
  2. Br41ns

    Br41ns
    Member

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    424
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Glasgow
    Ratings:
    +31
    :hiya:

    Biggest difference is the 745 uses a DVI connection whereas the 850 uses HDMI. I have the 945 which uses HDMI also, PQ is excellent. The sammy players are generally very good and they have no probs with reg 1 discs. Only prob with the sammy is there are a couple of s/ware issues but once your watching a film you soon forget these. Id say either get a 945 or get an 850 or 950, they're all great value for money. :smashin:
     
  3. paulmc

    paulmc
    Standard Member

    Joined:
    Apr 24, 2005
    Messages:
    68
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Oh I just bought one. I hope this will fit my Optoma H30a it has DVI input does the HDMI plug into the DVI.; I read that the 850 has a DVI out as well is this right :suicide:
     
  4. nigelbb

    nigelbb
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 4, 2005
    Messages:
    5,269
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +490
    I doubt it. My HD945 came complete with HDMI->HDMI cable plus HDMI->DVI cable. Check the specifications.
     
  5. MKPatrick

    MKPatrick
    Active Member

    Joined:
    Dec 11, 2003
    Messages:
    336
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Buckinghamshire
    Ratings:
    +10
    I can't see any reference to the 850 being Divx/MPEG 4 capable or SACD/DVD-A capable. Given it's phenomenally low price point I'm guessing it oes none of these.
    This would be the primary set of differences between it and the 745 (which does all the above) along with the HDMI output on the 850 compared to DVI-d on the 745.
    Don't forget that HDMI video and DVI video are identical, HDMI simply adds digital sound capability to the connector. HDCP is carried on both HDMI and DVI signals.

    Patrick
     
  6. KoThreads

    KoThreads
    Well-known Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    2,978
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +164
    You are right.

    See the sammy 850 thread as the 950 (just ordered for £128 inc p+p) has the lot. The 850 has no DVI you need a £13 adaptor.
     
  7. stormjai

    stormjai
    Active Member

    Joined:
    Nov 15, 2003
    Messages:
    329
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bromley
    Ratings:
    +3
    Does 850 do DIVX/MPEG 4?

    not so interested in DVD-A or SACD

    Ta
     
  8. KoThreads

    KoThreads
    Well-known Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    2,978
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +164
    Doesn't look like it, but it is on the front of the 950
     
  9. gingerone

    gingerone
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 10, 2002
    Messages:
    2,414
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +302
    Is the picture quality on the 850 and 950 the same?
     
  10. KableMan

    KableMan
    Active Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Messages:
    610
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Solihull
    Ratings:
    +87
    I hope so I just bought one - £95 including shipping :smashin:

    From everything I've read they are the same player barring the facia, and the DVI, SACD and DVD-Audio on the 950. I have a TV with HDMI and I'm not going to use it for playing music so these are not features I need and at this price its a fantastic bargain. This is basically the same player as the HD945 which HCC rated player of the year 2005 when its rrp was £200+!

    Also I checked the manual - you can see the UK version via the Australian website and it explicitly says the 850 supports DIVX.

    Cheers
    KableMan

    PS. Has anyone who ordered the player from softjam recieved one yet?
     
  11. gingerone

    gingerone
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 10, 2002
    Messages:
    2,414
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +302
    Cheers Kableman, that's all I wanted to know, I'm going to order one as well now.
    I will never user dvd-audio or sacd so it's pointless paying extra and waiting for the 950.
     
  12. PJTX100

    PJTX100
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 21, 2004
    Messages:
    8,132
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +563
    745 SACD sub out doesn't work anyway.

    However I wanted DVI.

    850 sounds a storming bargain though!...PJ
     
  13. MKPatrick

    MKPatrick
    Active Member

    Joined:
    Dec 11, 2003
    Messages:
    336
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Buckinghamshire
    Ratings:
    +10
    i'm one oft te few people who deosn't have the sub out issue - on my 745 the sub works perfectly for both dvd-a and sacd (main speakers set to small)

    Patrick
     
  14. PJTX100

    PJTX100
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 21, 2004
    Messages:
    8,132
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +563
    That is interesting. Must have been a dodgy batch, or perhaps you got one of the good batch? :) ...PJ
     
  15. justthekiddy

    justthekiddy
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    what scaler do the 850 an 950 use? do they use faroudja dcdi ?

    The answer doesn't seem to leap off the page at me. I apologise now if someone has already said.
     
  16. MickyGee

    MickyGee
    Standard Member

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    294
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Preston
    Ratings:
    +1
    Zoran 7 chipset for the 745/945 for scaling, not Faroudja. Works pretty well without the macroblocking which afflicts the Faroudjas. If you search the 745 threads - lots of info.

    Not sure about 850 though !
     
  17. PJTX100

    PJTX100
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 21, 2004
    Messages:
    8,132
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +563
    I've been watching National Treasure on the PJ the last few nights (fell asleep both times so you can tell how gripped I was). Unusually I've been using the 745 via DVI (the 575 via component is the main player) and I decided to revisit some of the PJ's settings, I switched the DVI input type on the PJ from DVD to COMPUTER and the PQ became a lot punchier, brigher, more shadow detail. I'm now even more impressed with the 745. Still not quite as sharp as the Pio but pretty close and I'm amazed at the lack of artifacts...PJ :)
     
  18. MickyGee

    MickyGee
    Standard Member

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    294
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Preston
    Ratings:
    +1
    I have my LCD also set 1:1 (i.e pc mode) and that gives a much better colour balanced image. Interesting.
     
  19. azz

    azz
    Active Member

    Joined:
    Feb 22, 2003
    Messages:
    644
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Nottingham
    Ratings:
    +22
    I have the sammi 850 and i am a little disaapointed.

    Yes-HDMI to HDMI, div-x , not SACD

    PQ attaches to Hitachi 42PD7200-OK only when comp with Tosh 330e via comp (I)- the tosh has more detail and more natural colour and more depth


    Is there something I am doing wrong?

    Please Help

    Azz :lease:
     
  20. azz

    azz
    Active Member

    Joined:
    Feb 22, 2003
    Messages:
    644
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Nottingham
    Ratings:
    +22
    I addition in HDMI mode cant change aspect ratio via TV only by DVD-The TV appears to do a better job of it ie pic still natural etc

    Yes i took the HD leap and i am a little disappointed


    AZzz
     
  21. MickyGee

    MickyGee
    Standard Member

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    294
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Preston
    Ratings:
    +1
    Out of interest try the Sammy upscaled in Component and see how it compares. I get a very good component PQ as well as DVI. To upscale in component you need to apply the MR hack.
     
  22. azz

    azz
    Active Member

    Joined:
    Feb 22, 2003
    Messages:
    644
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Nottingham
    Ratings:
    +22
    Hi

    I tried to in component and the MR hack-the hack works but in HDMI when upscaling the screen actualy switches ie black then pic and for some reason misses out 768p. In component not switching just scrolling ie can see setting changes.but pic the same no delay.

    Someone let me know if this should happen please.

    Azz
     
  23. neil c

    neil c
    Active Member

    Joined:
    Mar 25, 2005
    Messages:
    537
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Where did you guys get the HD745 from? I'm interested in the Samsungs ability to upscale over component, as my PJ only has a component.

    I've seen the HD850 and HD950, but is the HD745 the only one that can upscale to HD over component (with the hack)?
     
  24. masher

    masher
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0

    HD850 upscales via component after the hack
     
  25. azz

    azz
    Active Member

    Joined:
    Feb 22, 2003
    Messages:
    644
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Nottingham
    Ratings:
    +22
    Masher

    Are you sure? My 850 upscaling via hdmi- yes you can see something happening and there is a delay.

    Component no changes evident and no delay just the resolution indicator changes in the top LH corner even after the hack


    Azz
     
  26. masher

    masher
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Hi Azz,

    mine does. TV confirms the new resolution being input also. Are you sure you have done the hack correctly (I had to try a couple of times before it worked :confused: ).
     
  27. zoro

    zoro
    Standard Member

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    293
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +2
    I could not do hack, but still resolution change numbers are evident via component, but picture does not change! But I prefer PQ via HDMI any ways!
    Looking for a region hack on US player desperately? Any one?
     
  28. azz

    azz
    Active Member

    Joined:
    Feb 22, 2003
    Messages:
    644
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Nottingham
    Ratings:
    +22
    Hi masher,

    I tried the hack once and inputed no 9 (region free) and it works with region 1 and 2 disks. My TV hitachi 42pd7200 after pressing info all it says is component or hdmi nothing about resolution.

    Any ideas

    Azz
     
  29. daveyjay

    daveyjay
    Active Member

    Joined:
    Nov 18, 2004
    Messages:
    59
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +10
    Zoro look on videohelp.com-you need an Aiwa remote or a Palm which you program with Aiwa codes,I successfully hacked a DVD-HD841 this way which I bought in the States
     
  30. zoro

    zoro
    Standard Member

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    293
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +2
    Thanks dude!! got it! usd philips remote, programed to Aiwa..all done!I must say pal to ntsc is darn god! I am just waiting to see how much better is hd-950.
    For $116 this player is a stealer deal imho. short of doing divx, but i never checked though!
     

Share This Page

Loading...