Replacement Sky Router

Discussion in 'Sky Broadband' started by coffeespoons, Nov 26, 2010.

  1. coffeespoons

    coffeespoons
    Standard Member

    Joined:
    Nov 26, 2010
    Messages:
    2
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hi,

    I own a Netgear DG834G and I'm with Sky. The router is not ideal for the current network devices, I'm interested in replacing the router.

    Is the Apple Airport Extreme compatible with Sky? If not, which routers are? The network must support 10+ devices, as well as the ability to stream 1080p.

    Best,

    coffeespoons
     
  2. Miss Chief

    Miss Chief
    Well-known Member

    Joined:
    Jun 12, 2007
    Messages:
    7,823
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,187
    The Netgear router you have will do all that. Any reason why you don't want to use it?
     
  3. coffeespoons

    coffeespoons
    Standard Member

    Joined:
    Nov 26, 2010
    Messages:
    2
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Perhaps, though its performance is contradictory. Even with less devices on the network the router struggles to stream content, and all devices should easily be able to receive the content. I'm unsure of the correct settings I should be using for the router and aplication, though I do have some understanding, is it possible I've used incorrect settings?
     
  4. Bazstard

    Bazstard
    Active Member

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    489
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    43
    Ratings:
    +106
    I've added the netgear wnr 3500 to the dg834gt and the wireless Lan is now 1gb. It seems to be doing its job better than the router/ modem. I haven't tried steaming but downloads are fast.SEE my other post below. Sorry dont know how to add links :blush: ''i'm new here'':facepalm:
     
  5. beerhunter

    beerhunter
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 9, 2005
    Messages:
    6,335
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Location:
    Hampshire
    Ratings:
    +740
    I don't see why what you have can't cope either. What sort of devices and how connected?

    BTW you do understand that it is against Sky's Ts & Cs to use other than their supplied router?
     
  6. Rafe

    Rafe
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 17, 2008
    Messages:
    3,856
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +598
    The Apple Airport Extreme is not an ADSL router so you can't replace it with that alone.
     

Share This Page

Loading...