Remote code for Yamaha amp not working with Sky HD remote

Discussion in 'Sky Digital TV Forum' started by Radiohead, Feb 4, 2009.

  1. Radiohead

    Radiohead
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 24, 2001
    Messages:
    4,418
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Amazingstoke
    Ratings:
    +442
    Hi folks

    Just had HD installed and all works fine bar setting the Sky remote to control my amp. On my old Sky+ SD remote I had it set to control the amp's volume etc. It's an RX-V1400RDS Yamaha and I've tried both 0204 and 1304 but neither seem to work.

    It's a Rev8 remote - any suggestions for another code to try?
     
  2. Radiohead

    Radiohead
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 24, 2001
    Messages:
    4,418
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Amazingstoke
    Ratings:
    +442
    No ideas?...
     
  3. Radiohead

    Radiohead
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 24, 2001
    Messages:
    4,418
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Amazingstoke
    Ratings:
    +442
    Sorted:

    If your Sky+ remote is fairly new or you have the Sky Navigator remote it may be possible to set the normal volume/mute controls to work your amp rather than the TV. And without pressing the TV key!

    Proceed as follows

    1. Program the remote as detailed above to control your amp using the arrow keys in TV mode.

    2. Press TV Key

    3. Hold down select and press 1 until the remote's LED flashes twice (if it only flashes once or remains on steady I'm afraid your remote does not support this feature).

    4. Press Sky key and enjoy.

    To reverse the process press select and 2 rather than 1.
     
  4. dublin78

    dublin78
    Standard Member

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Messages:
    31
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    Hi Radiohead
    Do you remeber what code you used to control your yamaha with the new Sky HD remote.
    I am trying to find a code for my Yamaha YSP 800 Soundbar.
    Thanks.
     
  5. dublin78

    dublin78
    Standard Member

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Messages:
    31
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    I have found the codes that work.
    They are 1359 and 0740.
    By some miracle, the volume control operates the soundbar, and the on/off function operates the Samsung tv.
    Back to one remote at last!
     

Share This Page

Loading...