Dismiss Notice
Attention AVForums app / Tapatalk users
Sadly GDPR means that, from 25th, we can no longer offer access to AVForums via the branded app or Tapatalk.
Click here for more information.

Recording sat signal

Discussion in 'Desktop & Laptop Computers Forum' started by Stereo Steve, Apr 3, 2005.

  1. Stereo Steve

    Stereo Steve
    Member

    Joined:
    Jul 11, 2003
    Messages:
    1,939
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    UK
    Ratings:
    +7
    I've just binned my DTT PVR due to noise and lack of use. I now have a standard freeview box in the lounge. In my office, I have a PC that stays on 24/7 and also a sat cable from my dish. I'm running XP pro and was wondering if there there was any way of using the PC as a video recorder with a sat card or similar. I could then stream captured programs to my Xbox in the lounge from a shared folder.

    I know there are a few sat cards out there to watch sat TV on your PC but is there software out there to record from a card, even better with an EPG or similar. There must be a company that makes a sat card with PVR software?
     
  2. JonMace

    JonMace
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 20, 2002
    Messages:
    2,567
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +210
    There are no PC cards for Sky
     
  3. DaveP

    DaveP
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    But you still receive all the Free To Air Channels like the BBC. It depends what rocks your boat!

    Dave
     
  4. JonMace

    JonMace
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 20, 2002
    Messages:
    2,567
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +210
    Did not think you could as Sky will not release the CAM and you still need a card for frre to air
     
  5. Stereo Steve

    Stereo Steve
    Member

    Joined:
    Jul 11, 2003
    Messages:
    1,939
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    UK
    Ratings:
    +7
    I can get FTA on my sky box but need a card for ITV. I assume this would be the same for a sat card?
     
  6. Dillz

    Dillz
    Active Member

    Joined:
    Feb 25, 2004
    Messages:
    236
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Gloucestershire
    Ratings:
    +8
    Through a PC you would just get the FTA BBC channels, not the FTV ITV channels. Just pull the card out of your sky box, the channels you still get are the ones that you will see on your PC.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice