Rear Pro light banding.

Discussion in 'General TV Discussions Forum' started by grahamd, Jul 4, 2002.

  1. grahamd

    grahamd
    Standard Member

    Joined:
    Jul 4, 2002
    Messages:
    73
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    norfolk
    Ratings:
    +0
    just bought a Thomson 44" rptv jw611s, lovely set btw, i'm noticing light horizontal bands when anything bright is on a dark background.
    for example, shiny earrings on screen will show a band of light the same thickness as the earrings going right to the right hand side of the screen.
    the others is a good film for this (or bad) in this case. lots of dark backgrounds, with lots of bright foreground.

    my question is, is this normal for rptv, does anyone else have this feature on their rptv, if not, any ideas on the cause, will probably need an engineer if the service menu needs tinkering.

    all inputs have the same problem dvd, video, off air.
    viewing from about 12 - 13 feet away.
    the convergence is spot on, contrast about 50, brightness 55.

    I must admit i wasnt aware of this when viewing in the shop.

    TIA
     
  2. martian1

    martian1
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 30, 2001
    Messages:
    2,464
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Sunderland
    Ratings:
    +678
    I get a similar effect with my 43" Hitachi set, light arcing across screen from bright objects [Torch light etc] on black background.
    Engineer and a Hitachi Tech guy came out and said it is a problem rear pro sets get, but that because i am sitting too low and close to set its making it a lot more noticable. If you can adjust your sitting hight it should improve, let me know if this improves things.
    If this is utter tosh and you find out otherwise from your engineer let me know.
     
  3. data

    data
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Have seen this effect on my Thomson too. Same behavior on Toshiba sets. I've read in an other forum it's normal für RPTs, especially on black background with light things on it.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice