RAM timings

Discussion in 'Computer Components' started by Berties, Nov 29, 2010.

  1. Berties

    Berties
    Banned

    Joined:
    Apr 21, 2009
    Messages:
    8,393
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +604

    Attached Files:

  2. CARLOS

    CARLOS
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 11, 2001
    Messages:
    6,757
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    WEST MIDLANDS
    Ratings:
    +1,482
    No, according to the specs they should be 9-9-9-20 and 1333Mhz in CPU-Z its showing as 8-8-8-16 and only 1070Mhz.

    Unfortunately i'm not familiar with AMD setting so i'll leave it to someone else to tell you what settings you need to change in the bios ?
     
  3. Berties

    Berties
    Banned

    Joined:
    Apr 21, 2009
    Messages:
    8,393
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +604
    cheers, adjusted easy enough (increased to 666 and altered other settings automatically)
     

    Attached Files:

  4. Berties

    Berties
    Banned

    Joined:
    Apr 21, 2009
    Messages:
    8,393
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +604

    Attached Files:

  5. Berties

    Berties
    Banned

    Joined:
    Apr 21, 2009
    Messages:
    8,393
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +604
    ok adjusted, looks right? Is RAM speed correct now?
     

    Attached Files:

  6. Ted

    Ted
    Active Member

    Joined:
    Apr 4, 2001
    Messages:
    250
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Surrey
    Ratings:
    +38
    Both look right, if you encounter any instability try setting command rate to 2T, assuming you already have ram voltage set to manufacturers specs.

    Just for info, the timings table in the SPD tab is just the inbuilt timings table on the ram itself, set by the manufacturer to show what latencies it can officially run and at what speed, not what is actually running.
     
  7. Berties

    Berties
    Banned

    Joined:
    Apr 21, 2009
    Messages:
    8,393
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +604
    ta, running fine both 1T RAM.
     

Share This Page

Loading...