1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pv500

Discussion in 'Plasma TVs Forum' started by cliveuk, Aug 19, 2005.

  1. cliveuk

    cliveuk
    Active Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    524
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Folkestone, UK
    Ratings:
    +45
    my 37inch PV500 arrived today and i think its great but i got a question.. can you program the AV inputs into channel numbers... i.e in analouge channel 1 would select av 1 rather than going through the tv/av red/green/yellow or blue to select an input?

    thanks
     
  2. Korum

    Korum
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 19, 2005
    Messages:
    4,352
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Stockton-on-Tees
    Ratings:
    +701
    No you can't do that, It's a terrible way of accessing the AV channels isn't it,It's the worst thing about my PV500 IMO.
     
  3. cliveuk

    cliveuk
    Active Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    524
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Folkestone, UK
    Ratings:
    +45
    yeah it is a bit silly.. but like you so far thats the only thing i dont like the PV500 so i can forgive it :)
     
  4. cliveuk

    cliveuk
    Active Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    524
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Folkestone, UK
    Ratings:
    +45
    ok found another thing that really annoys me.. i just been channel surfing and on channel 5 the aspect keeps changing to wide and it comes up with "wide" on the screen almost nonstop is there anyway to stop this?
     
  5. Korum

    Korum
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 19, 2005
    Messages:
    4,352
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Stockton-on-Tees
    Ratings:
    +701
    You must be using panasonic auto on the aspect ratio settings, I find this very erratic,On your CH5 it can't decide what aspect to set so it jumps all over the place.I personally leave mine on 16:9 for all sources, some channels are 4:3 but you soon get used to the slightly stretched image and it's far better than jumping aspect ratio's all the time.
     
  6. cliveuk

    cliveuk
    Active Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    524
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Folkestone, UK
    Ratings:
    +45
    if i select 16:9 it still jumps to wide??
     
  7. Baggaa

    Baggaa
    Standard Member

    Joined:
    May 30, 2005
    Messages:
    29
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Welcome to ownership trials and tribulations of the PV500 world. I have now had my 42PV500 for three weeks and have found the following PROs and CONs.

    PROs
    - picture quality can be very good on my Panasonic e85 great
    - sound is great
    - Like the ability to record directly to the SD card

    CONs
    - The remote control PIP buttons under the flap is a totally bizarre idea
    - The way that you have to switch between input feeds is even sillier
    - I hate the frequent and automatic switching of the aspect ratio
    - I cannot get used the buzz on low volume settings, even though Panasonic state that all plasma's do this
    -
     
  8. k0rn

    k0rn
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Well just set the channel to a aspect ratio of your choice... (except auto of course)

    I love the auto setting... works very well with letterboxed 16:9 shows...
     
  9. cliveuk

    cliveuk
    Active Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    524
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Folkestone, UK
    Ratings:
    +45
    if i select 16:9 and then go back to channel 5 straight away it jumps back to wide and the it stays on the screen almost all the time
     
  10. Moncs

    Moncs
    Standard Member

    Joined:
    Jan 14, 2002
    Messages:
    467
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Edinburgh, Scotland
    Ratings:
    +1
    I had the aspect ratio thing as well until I changed it to 16:9, dont get any changing at all, not even on CH5.
     
  11. Sulis

    Sulis
    Standard Member

    Joined:
    Mar 29, 2004
    Messages:
    577
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bath
    Ratings:
    +1
    No buzz on mine - only a gentle hum (slightly louder on the right side) that is impossible to hear unless you have your head just over the screen...
     
  12. cliveuk

    cliveuk
    Active Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    524
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Folkestone, UK
    Ratings:
    +45
    Moncs.. if i watch channel 5 it keeps coming up wide on the screen sometimes it stays on, if i press the aspect button it will change to 16:9 but few seconds later changes back to displaying wide again. am i changing the aspect in the right way it seems auto is over riding any setting i put in.

    ohh and no buzz at all on mine so far
     
  13. Andywilliams

    Andywilliams
    Active Member

    Joined:
    Sep 27, 2002
    Messages:
    2,080
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    notts.
    Ratings:
    +63
    It shouldnt buzz get an engineer out to it.
     
  14. Korum

    Korum
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 19, 2005
    Messages:
    4,352
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Stockton-on-Tees
    Ratings:
    +701
    Why does every PV500 thread have to end up mentioning buzzing, it's really getting on my t**ts.

    This thread is about an aspect ratio problem so why start talking about buzzing noises.
     
  15. Andywilliams

    Andywilliams
    Active Member

    Joined:
    Sep 27, 2002
    Messages:
    2,080
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    notts.
    Ratings:
    +63
    Buzzzzzzzzzz :rotfl: :rotfl:
    Sorry couldnt help it.
     
  16. GalacticaActual

    GalacticaActual
    Well-known Member

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    5,858
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Galactica C.I.C.
    Ratings:
    +279
    Choose a channel that is displaying a 4:3 image. Then select 16:9 mode. once this has been done you should no longer have the auto aspect switching problem. If you do, then a service call out might be a good idear.

    Doing this how ever will stretch the 4.3 pictures all the time. Any widescreen image though should look as it is supposed to be. I watch every thing in 16:9 mode unless I have a DVD that is not anamorphic. In that case I need to use the zoom mode :)

    Dave.
     
  17. Baggaa

    Baggaa
    Standard Member

    Joined:
    May 30, 2005
    Messages:
    29
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Interesting humm..
    Many thanks to all those that replied and suggested that I just switch to 16:9. I had already tried this and found that on many channels it keeps switching back to wide. Has anyone found an actual way for it to stay on 16:9 if I set it there?
    I have also found that on Ch.5 lately it has started to display WIDE in the top left part of the screen. If I switch it to 16:9 it merely reverts to wide and keeps displaying it. This only seems to happen on Ch.5.
    Just to keep you all updated on the buzzing front, it is still there and audible when the TV is on a low volume setting. I can hear the buzz from the sofa which is about 10/feet away. The buzz changes frequency when the brightness increases.
    Might have to call in the engineer soon if this continues....
     

Share This Page

Loading...