1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PTAE700 Component Input Problem

Discussion in 'Projectors, Screens & Video Processors' started by Discodiva, May 2, 2005.

  1. Discodiva

    Discodiva
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Have recently bought a PTAE700 and can not get it to accept a component input. It works fine with Video, S-Video and Scart, but with component it doesn't find the signal and behaves as though there is no input.

    Returned to the distributor but they couldn't find an issue!

    Have tried component directly from DVD player and component, via a "Scart to component cable" from my Sky+ box.

    Any ideas?
     
  2. OneEyedStuart

    OneEyedStuart
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 12, 2003
    Messages:
    4,847
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Falkirk, Scotland
    Ratings:
    +814
    It might be the source material which needs reconfigured. I used to have my Pioneer 575 outputting RGB to my 32" tv. When I then connected it to the AE700 using component I got no picture :(

    Turns out I had to turn off the RGB to Scart and use VIDEO/PAL instead, even though I was no longer using the Scart connection method.

    Are you running RGB from your SKY+ box, are you ruuning RGB from your DVD player. Most on here would be, so I would suggest you have a look at this option first.

    Regards
    Keith Hurst
     
  3. mason

    mason
    Active Member

    Joined:
    Dec 17, 2003
    Messages:
    2,049
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Stirling
    Ratings:
    +131
    Yeah- first things first.

    Check what your DVD player is outputing first! :lesson:

    This is what caught me out!
     

Share This Page

Loading...